Sikeres főpróba

Nem kenyerem a babona, miszerint a jó előadás egyik előfeltétele a nem egészen sikeres főpróba. Tegnap ugyanis a várakozásomnak megfelelően sikerült a legalább az Operától az Oktonig összegyűlt lelkes ellenzéki demonstráció.

Szerintem a baloldal – és a vele most kényszerűen együttműködő, engem is magába foglaló demokratikus jobboldal – eddigi legnagyobb tömegrendezvénye volt, talán csak a Gyurcsány 2006-os győzelmét megelőző Andrássy úti nagygyűléshez hasonlítható.

Nem óhajtok a szombati birkagyűléssel való számszaki összehasonlításba sem belemenni. Már csak azért sem, mert nem láttam a tegnapi tömeg pontos kiterjedéséről szóló légifotókat. A szervezők közléseit pedig még a demokraták esetében is némi kritikával illik fogadni. Megjegyzem, sejtésem szerint a két tömeg gyakorlatilag azonos nagyságú volt, hogy +/- néhány ezer főnyi többlet melyik helyszínen volt, nem tudom megmondani.

A Hősök terén zömmel fásult, semleges arcokat láttam, az Andrássy úton viszont őszinte lelkesedést érzékeltem. Míg a Műcsarnok előtt egy sztálinista/hitlerista típusú Vezér tartott papírról felolvasott beszédet, addig az Operánál a közönség is részt vett az előadásban, egymásnak adták képletesen a mikrofont a demokrata politikusok. Utóbbiak valamennyien jól, várakozásomon felül szerepeltek. Szabó Tímea pl. egészen jó volt s úgy tűnik a végén még Bajnai is megtanul közönség előtt beszélni.

Egy hét múlva kiderül, sikerült-e a neokommunista/újfasiszta jellegű állampártnak és agymosó gépezetének a magyar nép nagyobbik részét elhülyültségben, kábaságban, vakságban vagy legalábbis reménytelenségben tartania?

Vagy azért a magyarok relatív többségének helyén van az esze és a szíve?

Én hazafi vagyok, ezért nem tehetek mást, mint hogy az utóbbiban bízom.

Reklámok

Sikeres főpróba” bejegyzéshez ozzászólás

 1. A színpad a Dalszínház utca vonalában volt, onnan a Hajós utcáig volt sűrű a tömeg.

  Ez eddig egy 50*30 méteres terület, azaz 1 500 m2 ~ 6 000 ember.

  A Hajós utcától a Nagymező utcáig ritkásan álltak, lézengtek az emberek!
  Ez 82*20 méter azaz 1 640 m2. Legyünk jóindulatúak és vegyünk 2 embert négyzetméterenként, így 3 280 ember.

  Összesen tehát 9 280 “Kormányváltó” tüntető! Mínusz persze a sajtó, és a rendőrség emberei!

  Nem véletlen hogy a majdnem kétszer ilyen széles Szabad sajtó útról ide tették át a tüntetést!
  Ott kongott volna az ürességtől minden, mivel rügyező a fák se segítették volna a rendezőket a manipulációban!

  Egyébként ez a 9 280 emberes becslés megfelel annak miszerint kb.. tized annyian voltak a vasárnapi rendezvényen mint a szombati Orbán beszéden!

  Mértékadó és pártokon kívüli becslések is ezt az 1/10 arányt tartják valós adatnak.

  Az ellenzék szerint ők Budapesten a legerősebbek, -ha itt is tizedannyi embert képesek “kiállítani”, az sok jót nem jelent nekik a választásokra!

  Egyre több TV-s beszélgetésben kerül elő a téma hogy itt bizony a 15%, -a 3 vagy több párt esetében előírt bejutási küszöb-, is veszélybe kerülhet! Nemhogy kormányt nem fognak váltani, de még be csak sem kerülnek a Parlamentbe!

  Válasz
 2. majd 7-én elemzünk…elvakult fidesz-hívekkel nincs értelme előzetesen kommunikálni, eszik a moslékot, CÖF-CÖF…

  Válasz
 3. Kit Fideszesezett le????

  Nem én bontottam pezsgőt 1998-ban amikor Orbánék nyertek!

  Önnek egyedülálló érzéke volt 4 évvel ezelőtt is olyan pártot támogatni, aki aztán be se jutott a Parlamentbe, -most is így lesz!

  Válasz
 4. 98′-ban még abban a tévhitben voltam, hogy Orbánék demokraták s Hornékban láttam az oligarchikus, latinamerikai típusú maffiaállam kiépítőit, azért örültem a bukásuknak. Négy éve meg ugyanazt támogattam, amit most is, Bokrost és Gyurcsányt (az akkor pártja viszont nem volt szimpatikus)….
  Bocsánat, a névből gondolhattam volna a pártkötődésre, a szövegből viszont fideszes elköteleződés jött ki, arra figyeltem.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s