A két választás résztvevői

Ahogyan azt tegnap jeleztem, a két legutóbbi polgármester-választás elemzése következik!

2006-ban a folytatás reményében indult újra független jelöltként – az addig már zsinórban négyszer győztes – Molnár Sándor (57) polgármester. Két kihívója volt, Háromi Jenő (44) a Fidesz és csatolmányai részéről s dr. Dénes József (46), azaz jómagam az MDF benettonzöld színében (indult még egy Szokol János nevű negyedik jelölt is, de mint a választás eredményéből utóbb kiderült, neki nem volt érdemi támogatottsága – megjegyzem, szórólapjáról még az életkora sem derült ki).

2010-ben az előző választáson a narancsimádók és az ígéreteik által megvezetettek voksaival győztes Háromi Jenő (48) addigi polgármester szeretett volna magának – Orbán Viktor ajánlásával – újabb négy évre bizalmat kérni. Egyik kihívója a független Király Árpád (55), a másik a szintén függetlenként induló, azóta fiatalon elhunyt Kiss Béla (50) volt. Mindketten több ciklusban tapasztalatot szerzett képviselők.

Csodák csodája, a pár hónappal korábbi “fülkeforr” ellenére, bukott a fideszes jelölt. Mindkét elemzett választás az addigi PM leváltását eredményezte. Az okokat majd holnap elemezzük…

Reklámok

A két választás résztvevői” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Egy ismerősöm mesélte hogy 2010-ben micsoda eszelős módon kampányolt az előző PM ellen Vlasich fidesznyik, -aztán amikor megbukott 3i, és a egykori pszichopata úttörővezető lett az új PM, akkor meg fűnek-fának azzal védekezett hogy “Nem így akartuk!”

  Hogy miként akarták (volna) arról csak vad és még vadabb elképzeléseink lehetnek!

  Mindenesetre a Fidesz a hírek szerint a fent említett “nem csepregi lakosban” látja a megoldást Csepreg számára. A négy évvel ezelőtti PM-el nem akarnak (nem mernek?) kísérletezni. Más szóba jöhető személy meg nincs, -csak a “nem csepregi”. Négy éve a Fidesz a megyei közgyűlésre leadott 70%-át kapta Csepregen, az előző PM (akit akkortámogattak) meg mindössze 35%-ot! Ilyen hatalmas különbség után nem csoda hogy 4 év elteltével lecserélték a jelöltjüket.
  Vajon az érintettek hogy élik meg mindezt? El mer-e indulni a Fidesz jelöltje ellenében a 2010-ben bukott PM? És a 2010-es eszelős ellenkapmányt fogja-e folytatni az idei Fidesz jelölt, csak ezúttal nyiltan?

  Majd a Csepregi Lokálpatróta Kör facebook oldala sok mindenre választ fog adni a következő hetekben, -úgy érzem! 😀

  Válasz
 2. Valóban érdekes lesz kommunikációs szempontból a helyzet. A Fidesz várható jelöltje a mostani PM-el közösen – egyfajta nagykoalícióban – vezették az elmúlt négy évben a várost. Most mégis riválisok lesznek, viszont egymással szemben nem nagyon tudnak mit felhozni. Itt csak a múlt emlegetése kerülhetne szóba, viszont az meg felvetné, hogy ha az egyik vagy másik oldalon valami kifogásolható, akkor ugyan miért működtek együtt 2010 óta?
  Elég röhejes volna abban licitálniuk, hogy ki tett többet mondjuk az új játszótérért…vagy majd az Egészségház homlokzat-felújításáért, mert az nyilván mindkettőjük érdeme, vagy közös hibája – kinek hogy tetszik?
  Ha belép harmadikként a korábbi fideszes PM is, az csak tovább fokozza a helyzetet. Ők meg azon vitatkozhatnak mostani aktuál-fideszes versenytársával, hogy ki az igazi fideszes?
  Szóval a régi fideszes PM egyszerre támadhatja az őt négy éve legyőző mostani PM-et és a nála kétségkívül potenciálisabb új fidesz-jelöltet…
  Közben meg – ha már a potenciálnál tartunk – a szökőkút egyik halánál folyamatosan fél hat van…

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s