Elemzés 3 (szórólapok, 2006)

A legutóbbi PM-választásnak volt egy fontos előzménye, az azt megelőző 2006-os. Mind a négy induló szórólapokkal ostromolta akkor is a postaládákat. Ezek tartalmáról dióhéjban:

Molnár Sándor (a még hivatalban lévő PM): olyan sok jó elképzelése van, hogy nincs is hely leírni, de bárkinek szívesen elmondja a hivatalban, vagy a szokott elérhetőségei bármelyikén. A lényeg, hogy folytatni kell a jó munkát. A fejlődés még az eddiginél is látványosabb lesz. Utána van egy felsorolás minden elképzelhető jóról, a templom díszkivilágításától a fiataloknak biztosítandó kedvezményes árú építési telkekig.

Szokol János (futottak még kategória): ígéretözön, de eltekintenék az elemzéstől, nincs jelentősége, a humor műfajába tartozna.

Háromi Jenő (a későbbi győztes!): tanulságos a később meg nem valósult ígéretek özöne, pl.: iparterület fejlesztése; önkormányzati vagyon növelése; utak, járdák felújítása; a szennyvíztisztító-bővítése; a főtéri kastély méltó hasznosítása; karácsonyi ajándékcsomagok osztogatása; építési telkek a fiataloknak; a tavak turisztikai fejlesztése; folyamatos lakossági tájékoztatás, fórumok szervezése, önkormányzati sajtószóvivő; testvérvárosi kapcsolatok bővítése…

Dr. Dénes József (azaz, én magam): elképzeléseimet 8 pontban fogalmaztam meg, ezek lényege: fegyelmezettebb és szervezettebb önkormányzati munka; többet dolgozó képviselők; intézményi és vagyoni állapotfelmérés, tartalékok feltárása; a jobban tájékoztatott lakosság demokratikus részvételének biztosítása; közterület-felügyelet létrehozása.

Summázatként elmondható: végül a mézes-mázas ígérgetés nyert. Négy év múltán aztán meg is lett a böjtje Háromi Jenő számára! Önkritikusan meg kell mondjam saját magam korabeli elképzeléseiről: kicsinykét többet kellett volna ígérnem. Nem elég, ha az ember fejében van egy biztató jövőkép, a víziókat meg is kell tudni osztani.

Reklámok

Elemzés 3 (szórólapok, 2006)” bejegyzéshez ozzászólás

 1. És a 2006-os győztesnél még esetleg megemlíteném az “Angyali üdvözletet” mint anonim kiadványt! Vagy lehet hogy A “Mónársanyi” önmagáról írta? Vagy DJ. esetleg a negyedik jelölt agyszüleménye volt?

  Mindegy is, az ebül szerzett jószág ebül veszett el 2010-ben, 52 szavazattal!

  A Fideszre leadott 70% mellett kapott vagy 35%-ot, -ezt a teljesítményt országban egyetlen másik, a Fidesz által indított jelölt se bírta produkálni! 😀

  Szerintem Vlasichnak akkor is nagyságrendekkel nagyobb esélye lenne a győzelemre ha a Fidesz a korábbi PM-et indítaná, Vlasich meg függetlenként indulna! Csak Vlasichnak lenne annyi esze hogy ő nem akasztana tengelyt a Fidesszel!

  A jelenlegi, fordított felállásról (Vlasich a Fidesz jelöltje) nem is beszélve!

  De hát van aki nem tanul a (politikai)pofonokból. Vagy 4 év elteltével már úgy gondolja hogy visszasírja őt az istenadta nép?

  Válasz
 2. Egyértelmű, hogy a szinte a fekete-mágiához hasonlítható negatív kampány eleme volt az “Angyali üdvözlet” is. Primitív szöveg ugyan, de adott közegben elérte a célját. Elég világos, hogy ki írta…
  Viszont 2014-ben ez már nem tartozik az érdekes ügyek közé. Lesz abból elegendő más is! Elképzelhető, hogy helyi fideszes/orbán-szektás belharcnak leszünk a tanúi, hasonlóan piszkos eszközök alkalmazásával, lejáratással, suttogó propagandával.

  Válasz
 3. A blog mai bejegyzésének címe: Elemzés 3 (szórólapok 2006)

  Az általam említett, valószínűleg pedagógusok által írt (ennek megfelelően primitív) iromány passzolt a témához!

  Válasz
 4. Nehéz elképzelni, hogy annyi rosszindulat s övön aluli ütési szándék hogyan is lehet emberben, vagy némberben…aggasztó, ha ilyenekre vannak bízva gyerekek is!

  Válasz
  • Kedves bettercsepreg!
   Kérem, látogassa meg ezt az oldalt. ( http://www.atv.hu/belfold/20140718-bogdan-laszlo-eb ) és a videót nézze meg, figyelmesen hallgassa meg mit beszél ez a cigányember, próbálja meg megérteni mit beszél a cimkézésről, az alázatról, a tettről, gondolkozzon el azon, hogy ön mit tett/tesz azért ami önnek nem tetszik, hogy ne úgy legyen.
   Ha sikerült megértenie, akkor bizonyára azt is megérti, hogy a fenti postját miért is kellene szégyelnie.

   Azt hiszem, hogy valamennyien nagyon sokat tanulhatnánk ettől az EMBERtől!

   Kívánom önnek, hogy tudjon igaz, tisztességes emberként élni, viselkedni, postolni itt a neten, legyenek sikerei! Ha sikerülne, biztos vagyok benne, hogy ön is sokkal boldogabb, elégedettebb ember lenne. Azt gondolom, jelenlegi gondolkodásával, beírásaival épp az ellenkezőjét bizonyítja.

   Válasz
 5. Bableves!

  A szektaTV a zsidó tömeggyilkosok magyarországi szócsöve, -nem ajánlom senkinek se hogy onnan tájékozódjon!

  A pedagógusok a felsőfokú képzésben részesülők legalja, -sajnos ez már évtizedek óta így van Magyarországon! Aki máshová nem fér be, az megy tanárnak!

  Válasz
 6. Majd amikor odaér az elemzésben DJ, hogy hogyan kotródott le az előző PM a városházáról 2010-ben a választás másnapján, hogy kiket kiket milyen módon terrorizált mentálisan, akkor talán érdemes lenne arra is kitérni hogy esetleges visszatérése esetén milyen sors várna azokra akik a “fennhatósága” alá kerülnének újból!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s