80 nap Csepreg körül

Tegnap óta tudjuk, október 12-én lesz alkalmunk felelős döntést hozni Csepreg következő öt (!) évéről. Ezúttal már hetedik alkalommal s ugye József Attila írta: “a hetedik te magad légy”…

Persze egy fecske nem csinál nyarat s a klíma sem valami szerencsés. Gondolok itt a szerény, de azért létező mozgástérre. Ne feledjük azonban, szinte kizárólag Brüsszelből kell pályázni, Budapest csak áttétel. Csepreget rá kell rakni a térképre, ahogyan már nyolc éve is meg lehetett volna ezt tenni. Akkor nem jött össze, sőt sikerült a leginkább hibás tévutat és polgármesterként az elképzelhető leggyengébb személyt választania a realtív többségnek.

A múltat – hogy egy neves angol történész bon mot-ját idézzem – még az Úristen sem tudja megváltoztatni, kivéve a történészeket. A köz ügyeivel foglalkozóknak, hogy komolyra fordítsam a szót, a jelent kell megváltoztatniuk a jövőre tekintettel. Azt pedig, hogy kik foglalkozzanak a köz ügyeivel, mi döntjük el! Nem csak a polgármester a fontos, a képviselők is azok. Nem szólistára, hanem zenekarra lesz itt szükség!

Lépésváltás kell, éppen elég időt veszítettünk az elmúlt ciklusokban. Persze az sem árt, ha tudjuk, hová akarunk eljutni! Erről szól majd az előttünk álló 11 hét.

Aztán győzzőn a jobbik!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s