A-a mú-últat végképp eltö-rölni?

Felmerül a 79 nap múlva napirendre kerülő s ezúttal öt esztendőre szóló esély kapcsán: milyen arányban foglalkozzunk a múlttal?

Az ismert munkásmozgalmi sláger címben idézett sora végére már én tettem ki a kérdőjelet, mert oda illőnek vélem azt. Fura is volna, ha történelemmel foglalkozó emberként arra buzdítanék, hogy ne törődjünk az előzményekkel. Fontosak azok, mert tanulhatunk belőlük! Ne feledjük, történelem nélkül azt sem tudnánk, kik vagyunk s hol élünk!

Ahogyan a népi bölcsesség is mondja: okos ember a más kárán tanul, a buta pedig a sajátján sem! A hatalommal való visszaélés, a basáskodás, a lobbiérdek öncélú érvényesítése, a korrupció sajnálatos példáit láthatjuk szerte a honban, közel s távol. Emellett a tehetetlenség, a kishitűség és az impotencia példáit is hosszan sorolhatjuk. Nagyok vagyunk abban, hogy megmagyarázzuk, miért is nem lehetséges jó irányba változtatni…

Summa summarum: a múltat meg kell ismerni és az eddigi tapasztalatokat célszerű hasznosítani. Ehhez olyan új vezetőkre lesz szüksége Csepregnek, akikben egyszerre van meg a kellő tapasztalat, az értelem, kreativitás és a tervek megvalósításának képessége. Mindehhez nem árt az emberség, az őszinteség,a mások meghallgatásának képessége sem. Az erélynek empátiával is társulnia kell!

Egy polgármestert és hat képviselőt fogunk választani a következő öt évre szóló felhatalmazással. Ne a lutrit, a “heteslottót” válasszuk azonban, hanem komoly és megfontolt döntést hozzunk Csepreg és benne saját magunk érdekében.

(a pénztártól való távozás után ugyanis reklamációnak csak 2019-ben lesz helye!)

Reklámok

A-a mú-últat végképp eltö-rölni?” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Szerintem múlt eltörlésének az lesz majd a módja, ha törvényileg eltiltanak mindenkit a politikai szerepvállalástól aki 1987 májusa előtt született.

  Hogy miért éppen ez lesz a határpont?

  Mivel 1990 májusában ült össze az első szabadon választott Országgyűlés, az emberi agy pedig kb. 3 éves korában törli az azt megelőző élményeit!

  Amíg ez nem történik meg addig a Kádár-rendszer velünk él nap mint nap!
  Nem is kell messzire menni!
  Kommunista pártitkár csemete, egykori pszichopata úttörővezető a PM székben. Munkásőr múltú exPM, aki visszatérni készül!

  Az emberi zsigerekben, -tapasztalatom szerint még a jelenleg 30-35 éves korosztályban is beleivódott az a 40 év! Ha más miatt nem is, a szülők, nagyszülők, idősebb testvérek behatása által.

  Válasz
 2. Mert 1990 májusa után jobbak lettek az emberek? Egy frászt…inkább romlott a helyzet, a hülyék sokasodnak, ma sikk ostobának lenni!

  Válasz
 3. Bonyolult lenne kifejteni a dolgot teljes terjedelmében, főként nem így fórumozgatva.

  Egy példa hogy mire is gondolok:

  A volt szocialista országok lakóit vizsgálta egy egyetemi kutatócsoport. Konkrétan megvizsgálták korosztályonként hogy kiben mennyire maradt benne a “kommunista éra eszmeisége”.

  Egy szemléletes példa volt hogy tesztelték az alanyokat, ha a saját környezetükben/városukban egy-egy onnan kirívó jelenséggel találkoznak hogyan reagálnak a korcsoportok. Például ha egy 50-60 millió forint értékű luxusautó köröz körbe-körbe.
  A vizsgálat kimutatta hogy Magyarországon a legmagasabb azoknak a száma, akik a luxusjárgányon legelőször is a rendszámot nézik meg! Hogy miért is?

  Ha külföldi rendszámmal fut a járgány, -akkor megnyugszik az átlag magyar. Azt rendben valónak tartják. Ellenben ha magyar rendszám van a kocsin, -akkor előbújik a ősproli irigység a magyarokból!

  Ilyen és ehhez hasonló különféle tesztek alapján elmondható hogy míg Romániában, Csehországban és a Baltikumban az 1979 után születettek (jelenleg 35 év alattiak) kinőtték a fenti “cuclista” beidegződést, addig Magyarországon a 27-28 évesek többségének reakciói is az ősproli-komcsi nyomokat hordozzák! A náluk fiatalabb korosztályokban viszont már alig fedezhető fel ez az “irigység gén”!

  Na ezért is 1987 a sarokév!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s