Szerbek és magyarok

Déli szomszédaink s a Vajdaságban együtt élő többségi partnereink a szerbek. Horvátországból egy részüket, több százezer embert – a civilizált világ félrenézése közepette – a ’90-es években elűzték.

A tipikus átlagmagyarnak persze fogalma sincsen semmiről, így erről sem…

Az én apai ágon német származású apám, gyermekként még járt 1942-43-ban a németek által megszállt Nagybecskereken a második világháború idején. Ott éltek ugyanis német-szerb-magyar-horvát keveredett gyökerű anyai nagyszülei.

Ugye aki a mai magyarországi nacionál-bolondított, elhülyített, agymosott világban olvassa ezt, méltán csodálkozik, hogyan keveredhet ördög az angyallal, szerb a horváttal? Pedig egyik sem ördög s egyik sem angyal.

Még akkor sem, ha népének félkegyelmű kedvence éppen angyalként szobroltatja önmagát a pesti Szabadság-téren. Ahhoz már tényleg no comment, hogy lassan ezt a közterület elnevezést is illő lesz majd megváltoztatni, mondjuk: Nemszabadság térre! Ez az illiberalizmus végső győzelmét és az 1944-1990 közti nemtörténelem eltörlését szimbolizálhatná. Ja és német gyarmattá válásunkat, mert ugye Orbán Viktor Mihály főangyal sajátkezűleg nyújtja át a magyar királyi országalmát a német birodalmi sasnak…

Éljen és virágozzék a munkaalapú magyar világnemzet! Ha jól emlékszem, tegnapelőtt is legyőztük Szerbiát? Ja, az egyszer már főangyalunk által kikergetett oroszok pénzén meg új atomerőművet építünk, amitől olcsóbb lesz az áram, mert a hitel az majd csak magától felszívódik…Teccik tudni?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s