Járt út

Elvileg a legegyszerűbb mindig a már működőt folytatni. Nem jár időveszteséggel az átállás miatt, már ismerjük – ezért noha túlzott reményeink nem lehetnek vele kapcsolatban, de nem is tartunk az ismeretlennel, az újjal járó esetleges veszélyektől. Más megközelítésben: úgysem lehet semmit sem csinálni, tehát ne bolygassuk a dolgokat.

Egy másik dolog az idő múlásával járó jótékony feledés. Az emberi elme úgy működik, hogy kiszelektálja a múltból a kellemetlenebb emlékeket s inkább a jókat tartja meg: “csak a szépre emlékezem…” Mindez a nosztalgiára szolgáltat alapot, vagyis “visszasírunk” egy már volt, de azóta elmúlt állapotot.

Harmadik lehetőség a folytatjuk ugyanazt, de frissebben, kicsinosított, átrendezett kirakattal csábítjuk az üzletbe a lehetséges vevőket.

Ez a három verzió a járt út fogalma alatt gyűjthető csokorba. Megszemélyesítve ugyanezt: három személy egzisztenciális helyzete a kérdés, közülük ki kerül/marad a húsosfazék közelében, miközben a kondér meg a recept is ugyanaz. A kibicekről meg ne is beszéjünk!

Ehhez képest lehetséges alternatívát felmutatni?

Yes, yes….Ja, natürlich…Igen, természetesen.

Lehet, sőt kell!

Reklámok

Járt út” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Yes of course = Ja, natürlich = Sí, por supuesto = Oui, bien sûr = Sì, naturalmente = Sim, claro = Ja natuurlijk = Ja självklart =
  Tak oczywiście = Da, desigur = Evet tabii = Да, конечно = 是的 當然 = はい もちろん = हाँ बिल्कुल = כן כמובן = نعم بالطبع

  A jelenlegi PM amikor még iskolaigazgató volt, csak és kizárólag németet tanítottak a csepregi általános iskolában. Nyilván a kötelező orosz után, az ő bolsevik agyában valami mást kellett kötelezővé tenni mindenki számára!
  Az új igazgató teremtette meg hogy az angol és a német nyelv között választhassanak a gyerekek, illetve a szüleik!

  -Egy eset amikor a változás pozitív irányba hatott! Most ugyanezt a személyt a PM székből kell kipenderíteni szerintem! Gyalázat hogy 2010-ben megválasztották és 4 évig ott ült!

  Válasz
 2. A város oldalán és a Youtube-ra is fel vannak téve havonként a “Beszélgetés Csepreg polgármesterével” videók, ahol a PM se vége se hossza monológjai mellett elmeséli a riporternek, hogy mi történt a legutóbbi képviselőtestületi ülésen!

  Képzeljük el, ha nem lenne se közvetítés se híradások, hanem Kövér László csütörtök esténként mindig Obersovszky Péternek mesélné el az m1-en, hogy mi történt az előző 3 napban az Országgyűlésben!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s