A csepregi nyilvánosság

Az évezred első évtizedében még élő, egyenes adásban a helyi tv-n mindenki számára közvetlenül követhetőek voltak a képviselő-testület ülései. Emellett a város honlapján élénk, helyenként személyeskedő bejegyzéseket is tartalmazó vendégkönyv működött, mint valóságos helyi fórum.

Előbb a vendégkönyv betiltására került sor, valamivel később a testületi ülések közvetítései is – takarékosságra való demagóg hivatkozással – elmaradtak.

Rövid ideig – 2010 október elején – úgy tűnt, a fenti intézkedéseket meghozó előző PM bukásával talán változás lesz mindebben. Aztán kiderült, hogy dehogy.

Visszazökkentünk egy korábban ugyan sosem volt, de ahhoz hasonló állapotba. A lakosság a PM havi rendszerességű interjúiból értesül a történésekről. A weboldalon is csak egyirányú az információáramlás. Van ugyan egy nagy ritkán megjelenő narancsos színezetű, az előző PM visszatérési terveit segítő sajtótermék, de az egyrészt több hónapos késéssel, másrészt erős részrehajlással követi csak a fejleményeket, vagyis nem beszélhetünk valódi sajtóról ez esetben sem. Említhetnénk még az ingyenes Répcevidék című kistérségi lapot, de az csak túlzottan semlegesen, színtelenül-szagtalanul informál. Ugyanez mondható a megyei napilap helyi tudósításairól is.

Reklámok

A csepregi nyilvánosság” bejegyzéshez ozzászólás

  1. “…az előző PM visszatérési terveit segítő sajtótermék…”

    Úgy hallottam hogy 2010 októberében, -a választást követő napon, amikor összecsomagolt-, a városházán bosszút esküdött és több ottani dolgozót is inzultált!

    Ebből mi a valóság, és mire számíthatnak a városházán dolgozók ha netán vissza tudná hódítani a PM pozíciót?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s