50 nap

Kereken ötven nap van hátra a következő önkormányzati választásig. Ezúttal öt évre választhatunk majd képviselőket és polgármestert. A “pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el!”, szól képletesen az üzenet.

Ezt csak azért írom le, mert az eddigi hat ciklus tapasztalatából kiindulva nyilvánvalónak tűnik, hogy bárkik kapnak majd bizalmat, azok ki is töltik majd a rendelkezésre álló időt.

Nem csak a többes szám miatt írtam előre a képviselőket. Noha a lakosság szeme előtt inkább a képviselő-testületet vezető PM van, de a rendszer logikája szerint a főhatalom mégis kollektív, a képviselők többségének döntésein múlik.

Jól ki van ez találva, mondhatnánk szép germanizmussal! Arctalan és részleteiben nyomon követhetetlen mindaz, ami a történések hátterét adja. Ergo, nem elég egy alkalmas polgármester, mert további minimum 3 képviselő következetes támogató szavazata nélkül tehetetlen lesz.

Igen, sok múlik a részleteken. A döntések végrehajtásán, számtalan apró kis napi probléma megoldásán is. De a fő döntés kollektív: miből és mit valósítunk meg?

Van egy még alapvetőbb döntés, melyet most kell meghoznunk: akarunk-e változást? Ha nem, akkor hagyni kell mindent ahogyan van. Ha igen, akkor új polgármestert és zömében új képviselőket kell választani.

Hogy miért? Az eddigiek már megmutatták mit tudnak s tőlük nem várhatunk gyökeresen mást és jobbat!

Reklámok

50 nap” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Ön is indul a PM székért, -ki lesz az a 3 képviselő jelölt aki önhöz tartozik?

  Lesz csapata?

  Remélem nem azzal jön hogy ez még nem publikus, 50 nappal a választás előtt!

  És ki lesz a többi PM jelölt legalább 3 jelöltje?

  Jó lenne erről (is) tájékoztatni az embereket!

  Válasz
 2. Örülnék neki, ha lenne legalább három képviselő-jelölt, akit személyes támogatásommal is erősíthetnék! Más kérdés, hogy a képviselőket nem a PM-jelölt választja meg, hanem a T. polgárok… Két PM-jelölt embereiről tudok. A jelenlegi városvezetőt három mai képviselő támogatja, a negyedik pedig a riválisként indul. Az egy ciklussal ezelőtti, volt PM is rendelkezik három potenciális támogatóval… Kérdés persze, hogy a jelzett hat főből ki jut majd be? Másik kérdés, hogy ki nyeri a PM-választást? A mai “támogatók” könnyen a győztes mellé is állhatnak, bárki legyen az. Személyes véleményem, hogy ideális esetben 6 új képviselő kellene (ami sajnos előreláthatóan nem fog megvalósulni).

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s