Startvonalnál

Sokan az életet, főleg a közéletet harcnak, küzdelemnek fogják fel. Mások, ezek közé tartozom magam is, inkább versenynek. Korrekt vetélkedésben győzzőn a jobbik! Az, akinek a versenytársakhoz képest a legfantáziadúsabb és egyben a legmegvalósíthatóbb elképzelései vannak s remélhetően meg is tudja majd valósítani azokat.

Tegnap lezárult a nevezési időszak. Négy PM-jelölt és rajtunk (hisz e sorok írója is az) kívül még 14 további képviselőjelölt indul. Így egy PM és mellette 6 képviselő kerül majd kiválasztásra a helyi választópolgárok október 12-én (vasárnap) meghozandó döntésével.

A “futottak még” kategóriát – tehát azt a 11 jelöltet, aki majd nem kerül be a következő 5 év helyi döntéseit meghozó testületbe – is figyelembe kell majd venni. Erről a listáról kerül majd ki ugyanis a 2019-ig bármely okból netán kieső képviselő utódja. Extrém példával élve, mondjuk az Alpokban szakadékba zuhan egy mikrobusszal a város leendő 7 tagú vezetése, akkor a hat képviselő helyére a most be nem jutók közül kerül a következő hat személy (s csak PM-t választhatunk újat, mert az nem “öröklődik” át a második helyen végzett jelöltre). Ezzel csak azt kívánom hangsúlyozni, hogy még az sem mindegy, hogy ha valaki nem kerül be, akkor hány voksot kapott…

Ha olyan polgármestert választunk, aki egy idő után a helyzet reménytelenségét látva lemond, még akkor sincsen új képviselőválasztás. Ebből az anyagból kell főzni mindaddig, amíg esetleg az új testület fel nem oszlatja magát (ilyenre azonban az elmúlt 24 évben Csepregen még nem volt példa).

Fanyaloghatnak (fanyaloghatunk) sokan, de be kell látni: “több ló nem indul”… “A péztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el!”

Az eddigi folyamat jórészt a jelöltek szubjektív döntése volt. A fontosabb döntést a város arra jogosult lakói hozzák majd meg 33 nap múlva. Észnél kellene lenni! Hogy képes lesz-e rá a csepregi közönség?

Senki sem tudja előre…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s