Visszaszámlálás

Már csak 19 nap van hátra a helyhatósági választásig. Csepreg lakói számára egyszerű a kérdés: Változás vagy helybenjárás? Remény vagy reménytelenség? A múlt emberei, vagy a jövő építői? Egy kivételezett kör érdekei érvényesüljenek-e, vagy az egész lakosságé? – s még hosszan sorolhatnánk ugyanannak a változatait…

Nagyjából világos mindenki előtt, hogy aki szerint minden úgy a jó, ahogyan van, az a két volt polgármester valamelyikére szavazhat.

Aki úgy gondolja, hogy úgyis minden mindegy, semmit sem lehet csinálni stb., az majd szépen otthon marad.

A többiek – reményeim szerint az elsöprő többség – pedig választhatnak az eddig polgármesterséget még nem viselt, de jelentős önkormányzati tapasztalatot már szerzett két jelölt közül. Nem titok, a régi polgármestereket nem kívánom a testület tagjaiként sem támogatni. Személyeskedéstől ugyan tartózkodva, de jobban örülnék ha Király Árpád 20 év, Háromi Jenő pedig 12 év “tanácstagság” után letennék a lantot. Ugyanilyen egyértelmű a véleményem az intézmények és a civil szervezetek vezetőivel kapcsolatban is. Minden személyes nagyrabecsülésem mellett, rá kell mutatnom arra, hogy a képviselőknek nem részérdeket, hanem az egész város érdekeit kell szolgálniuk. Éppen ezért arra kérek mindenkit, hogy csak az esetben szavazzon rájuk, ha előre kijelentik, megválasztásuk esetén a másik pozíciójukról lemondanak.

Ahhoz, hogy új lapot nyithassunk Csepreg történetében, fel kell számolni a kéz kezet mos “mutyirendszer” látszatát is.

Ma megjelennek első plakátjaim:

number-13[1]

(A szám képviselői szavazólapon lévő helyemre utal. Fontos, hogy a változás azon hívei is támogassanak, akik polgármester-jelöltként másik versenytársamat részesítik előnyben. Ahogyan kedvenc sportomban a teniszben mondjuk, biztonsági játékra van szükség. Nem babra megy a játék, hanem Csepreg jövőjéről van szó. Elindulunk-e végre előre?)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s