Megállapodás a választás tisztaságáról

Csepreg – elnézést a kritikus hangnemért – kissé komótos hely. Pedig fő folyónk, a Répce (felső szakaszán: Rabnitz, lejjebb pedig Rábca) elég gyors folyású.

Szeptember 8-án derült ki, hogy “több ló nem indul”…ugyanekkor megvolt a jelöltek szavazólapon megjelenő sorrendjének sorsolása is. Másnap, azaz szeptember 9-én reggel az alábbi levéllel fordultam a polgármesterjelölt-társakhoz:

Tisztelt Polgármester-jelölt urak!

Javaslom a mellékelt megállapodás aláírásával és a város honlapján, valamint hirdetőtábláin való közzétételével közösen járuljunk hozzá az előttünk álló választás tisztaságához.
Kérem visszajelzéseteket a szövegre tett javaslatomat illetően, ha valakinek módosító, kiegészítő javaslata van, tegye meg s aztán közösen véglegesítsük a szöveget.
Amennyiben mindenki által elfogadott, aláírt megállapodásunk lesz, kérjük fel csatlakozásra a további képviselőjelölteket is.

Üdvözlettel:

Dr. Dénes József Attila
polgármester-jelölt

Nos, két napon belül kiderült, hogy mindenki elfogadja a szöveget. Szeptember 11-e óta újabb két hét eltelt, de az aláírt megállapodás még sehol. Ej, ráérünk arra még?

Amikor, múlt pénteken legutóbb láttam az öt példányos (négy jelölt+irattár) megállapodást, még mindig csak három szignó volt rajta. A még hiányzó jelölt is elfogadta ugyan, csak még nem írta alá…

Ha más okunk nem volna arra, hogy változtassunk, már ez az egy jellemző példa is illusztrálja: új műsorhoz, új férfi kell…

A csiga sebességét is megirigyelhetjük? Amit 15 perc alatt el lehetne intézni, ahhoz most Csepregen két hét sem elég?

Reklámok

Megállapodás a választás tisztaságáról” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Pató Pál uramék országában mit is vársz? Naív ember vagy, ha ezt máshogy gondoltad!
  Amúgy a minap láttam a város honlapján a következő őrületes baromságot az építményadóról! Önkéntes bevallás itt Csepregen! Tiszta röhej! Aki kitalálta, annak köze nincs a helyi viszonyokhoz! Majd azok, akik évtizedeken keresztül eltitkolták, engedély nélkül építkeztek, majd most önként és dalolva adják egymásnak a kilincset a hivatalba bejelenteni adóköteles építményüket! Egy álomvilágban él a polgármester, a jegyző, ha azt hiszik, Csepregen ez menni fog. Ha nem száll ki a hatóság embere és méri fel a szőlőhegyen, a belterületen engedély nélkül felhúzott építményeket, az egész egy fittyfenét nem ér. Pontosabban akkor érne, ha a felhívás mellett meglebegtetnék, hogy most minden következmény nélkül be lehet jelenteni, de aki ezt nem teszi meg önként, egy hatósági ellenőrzéskor súlyos bírságokat fognak fizetni a sumákolók. Nos, akkor talán lenne értelme az ilyen felhívásnak településünkön. Mint ahogy az ebtartás önkéntes bejelentése is tiszta röhej volt! Fogadni mernék, az ebállomány jó ha felét bejelentették településünkön.
  Más! Nagyon kezdem unni, hogy a helyi postán állandóan biztosításokat, megtakarításokat ajánlgatnak, ezzel zaklatják az embereket! Az még hagyján, ha mondjuk egy évben egyszer felkínálják az embernek ezt a szolgáltatást, de már az is sok volt, mikor havonta kaptam az ajánlatot, de két nap egymás után, nos ez már kiverte nálam a minap a biztosítékot! Nem tudom, hogy a hölgy az ablaknál szenilis-e, de akinek egyszer az értésére adják, ne kínozza ilyenekkel, miért kell másnap ugyanúgy az ajánlatot megtennie! Úgy felbosszantott, inkább Szombathelyen jártamkor fogom egy jó ideig intézni ilyen ügyeimet!

  Válasz
 2. Kedves Lacus!
  A Hölgy nem szenilis csak a munkáját végzi.
  Hidd el nem az ő ötlete és neki is nagyon kellemetlen,de a nagy főnökeitől ezt az utasítást kapta. Soha nem tudni nem- e valamelyik kis vagy nagy főnök áll előtte. Ha nem kínálja neki a biztosítást vagy a kaparós sorsjegyet akkor repülne.Úgy is mostanában alig várják hogy valaki valamilyen hibát ejtsen aztán már rúgják is ki. Szerintem légy türelmes vele.Ő is türelmes a sok türelmetlen ügyféllel! 🙂

  Válasz
 3. Lacus!

  Engem havonta hívogatnak telefonon attól a biztosítótól amelyiknek az autóm kötelező biztosítását fizetem, hogy kössek CASCO-t is!

  Az elmúlt 2 évben legalább 20-szor kaptam ilyen hívást!

  Válasz
 4. Andi!
  Köszönöm az információt, mert azért ennek ismerete más megvilágításba helyezi a dolgot!
  Ha a postai dolgozótól az ügyfelek zaklatását várják el és nem azt, hogy azok elégedetten vegyék igénybe a szolgáltatást, lehetőleg minél gyorsabb és gördülékenyebb legyen a kiszolgálás, akkor a Magyar Posta vezetőségében nagyon nagy bajok vannak! Ez esetben nem a szerencsétlen alkalmazottat hibáztatom, hanem ott fent a vezetést kellene elzavarni egytől egyig, ha ilyen elvárást támasztanak dolgozóik irányába. Mert mindennek nevezhető az a vezetés, csak nem ügyfélbarátnak. Mert én- egyébként sok embertársammal együtt- igenis zaklatásnak veszem, ha mindenféle biztosításokkal bombáznak . Egy évben egyszer azt mondom hagyján és rendjén való dolog, de hogy 2 nap egymás után,előtte meg havonta no ez verte ki a biztosítékot nálam.

  Válasz
 5. D.J. véleményére azért kíváncsi lennék, hogy miből gondolja azt a hivatal, hogy akik évtizedeken keresztül eltitkolták engedély nélkül épített ingatlanaikat, most mitől szállja meg őket hirtelen a Szentlélek s adják majd egymásnak a a kilincset az ügyintézőnél bejelentési kötelezettségüknek eleget téve. A csepregi viszonyok ismeretében ez nagyon naív gondolat, akárki is találta ki. Egy esetben működne a dolog, ha lenne a felhívás mellett egy kitétel, hogy amennyiben valaki nem tesz eleget a bejelentésnek a hatóság ellenőrzése esetén lebontásra kötelezik a tulajdonost nagyon súlyos büntetés terhe mellett!

  Válasz
  • Ez csak afféle pótcselekvés most a hivatal részéről. Az építményadó meg külön orvosi ló jelenleg a mindenféle mentességekkel együtt. Tény, hogy az adóhatóság feladata új adóalanyok felderítése és az adóelkerülők “üldözése”. A kérdés: október 13-án: új ember lesz-e a helyhatóság élén? Semmilyen változás: Háromi vagy Király. Kis változás: Vlasich, nagy változás: Dénes…

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s