Csepreg gazdasági programja (2011-2014)

Igyekszem dióhéjban összefoglalni a város honlapján fellelhető ún. ciklusprogram alapján, mi valósult meg belőle? Törvényi kötelezettsége ugyanis minden helyi önkormányzatnak a megbízatása idejére szóló középtávú elképzeléseit papírra vetni. Ezt lehet formalitásként is kezelni, meg komolyan is lehet venni. Csepreg esetében a kettő közti állapotot diagnosztizálhat a bő lére eresztett szöveg olvasója.

Elég sokáig vajúdott a testület, míg 2011. május 25-én megszületett a gazdasági program, majdnem 8 hónappal a 2010. október 3-án tartott választást követően. Leegyszerűsítve a dolgot, hat konkrétumot lehet mindösszesen kihámozni belőle:

1/A – A városgondnokság közhasznú társasággá (Kht-vá) való átalakítása.
1/B – nem történt meg

2/A – Belterületi utak, járdák fejlesztése
2/B – megvalósult belőle: 0 folyóméter

3/A – Temető bővítése
3/B – nem valósult meg

4/A – Beruházások az Iparterületen
4/B – a szorosan vett Iparterületen 0 db

5/A – Szélerőmű parkok (így többes számban!)
5/B – nem valósultak meg

6/A – Úthálózat fejlesztési ütemterv
6/B – nem készült el

Tavaly elhunyt, 41 éven keresztül tanító édesapám szavait idézve: “Leülhetsz fiam! Egyes. Megbuktál!”

A belégzést és a kilégzést viszont folyamatosan gyakorolta a város vezetése, így el lehetett jutni addig az obszcén kijelentésig, mellyel szeptember 15-én Király polgármester úr a leköszönő testület utolsó ülésén eredményesnek nevezte a munkájukat.

Eredmény volt, csak kevés. Talán a félig, sok hibával elkészült Fő-teret említhetnénk. De erről majd máskor…

Reklámok

Csepreg gazdasági programja (2011-2014)” bejegyzéshez ozzászólás

 1. 4 éve, Király megválasztásakor is borítékolható volt ez a nagy semmi! Egyáltalán nem kellett hozzá jóstehetség, hogy ezt bárki lássa, aki nem vette fel a szemellenzőt! De lehetett volna Háromi is a polgármester, kábé ugyanez lenne a helyzet!

  Válasz
  • A maiordomus a frankoknál a formális király helyett ténylegesen kormányzott. A leghíresebb közülük az arabokat Poitiers-nál legyőző Martell Károly és a végén önmagát hivatalosan is királlyá tevő Kis Pippin volt.
   Történelmietlen, a mi lett volna ha? kérdése…Amennyiben Háromi helyett én jutok be 2010-ben? Mai ésszel már nem vagyok biztos benne, hogy sikerült volna akkor – az adott személyi összetétel mellett – a várost fejlődőképes pályára állítanunk. Őszintén szólva, a várható személyi összetétel most sem ad okot túlzott bizakodásra, de bizonyos körülmények szerencsésen módosultak, megnőtt a PM mozgástere…
   Kérdés csak egy van: olyan személy lesz-e Csepreg 2014-2019 közti polgármestere, aki élni is mer és tud majd ezzel? Majd Csepreg választójogú polgárai eldöntik. A jövőnk a majd voksoló 1000-1300 polgár kezében és tollában lesz!
   Elkezdődik-e a 21. század Csepregen is???

   Válasz
 2. Persze, hogy történelmietlen a ” mi lett volna ha” kérdés általában. De 4 éve tudni lehetett mindenki számára, aki kicsit is tájékozott a helyi ügyekben, hogy a változás lehetősége az egyedül akkor lett volna reális ha Kiss Béla lesz a polgármester! Legalábbis az ő programja, tettei utaltak arra, hogy bármi is megmozdulhatna, megváltozhatna városunkban. Akik Királyra szavaztak, azok a régi rend fenntartására szavaztak, maximum ő más csomagolásban adta elő a dolgokat, mint Háromi. Szóval egykor Király korteseként léptél fel, ahhoz képest elég érdekes pálfordulás történt Nálad mostanában! Persze van aki megvilágosodhat 4 év alatt is, ahogy Szabó Bálintból lett Mszp-és anno, de igazából csak a korlátolt gondolkodású embereket vezethetik meg- ahogy itt Csepregen sajnos többségében voltak mindig is. Királytól már 30 éve ugyanazt lehet várni, mint manapság, legalább ennyiben nem lehet benne csalódni, de azt 30 éve is tudni lehetett, meg ma is tudni lehet, hogy vezetésre alkalmatlan személy. Beosztottként el tudom képzelni, hogy kiválóan végzi munkáját, de neki saját, önálló gondolatai sosem voltak, mindig tanácsadókra hallgatott s általában a lehető legrosszabb tanácsokra hallgatott! S Te sem hallgattál meg 4 éve, pedig szinte ugyanezeket a mondatokat itt a blogodon leírtam akkor is és még csak válaszra sem méltattál akkor!

  Válasz
  • Nem akarok ismétlésbe bocsátkozni, de 2010-ről a lényeg újra: akkoriban mindent felülíró célnak Háromi és a mögötte álló klikk uralmának a megdöntését tekintettem. Kiss Béla is erre törekedett, de nem volt rá esélye. Az esélyt a Király Árpádra szavazó széles tősgyökeres réteg adta. Jól számoltam, nyertünk! De arra nem számítottam, hogy a klikk végül őt magát is bedarálja és ugyanúgy beállítja a sorba, mint előtte Háromit, aki eleve az ő bábjuk volt. Nem valamiféle pálfordulás tehát a részemről, hogy négy éve támogattam Király Árpádot, most pedig egyáltalán nem támogatom s a visszalépést javaslom neki. Én végig következetes maradtam…szó sincs pálfordulásról. Hogy egy korábbi titkárnőmet idézzem, hihetetlenül makacs vagyok…a te fogalmazásodban: túl merev (ami persze sokszor nem igaz, de a lényege mégis igaz! általában kőkemény és rendíthetetlen vagyok…vagy hogy egy másik tesztet idézzek: “túlzottan is büszke erőszakos természetére” – persze mindig a jó ügy érdekében)

   Válasz
 3. D.J.
  Nézd, én úgy gondolom, s úgy gondoltam 4 éve is, hogy akik Királyra szavaztak, azok a változatlanságra szavaztak, a semmittevés, a “kéz kezet mos” gyakorlatára. Ennyi erővel Háromi is maradhatott volna, igazából azt sosem tudjuk meg, hogy a kezdeti próbálkozásai után mi történhetett, azért dobta a FIDESZ, mert így ismerte fel tehetségtelenségét, vagy pedig Háromi ment szembe a központi akarattal. Ezt csak ő tudhatja, meg akik anno a holdudvarát alkották.
  Viszont Benned látom a változás lehetőségét, bár – mint mindig is gondoltam- egy jó polgármestertől nagyobb rugalmasság kell, mint Benned látok, olyan nem létezik, hogy mondjuk Háromitól, Orbántól mindent elutasítok, mert az Lucifertől származó gondolat. Mindenben látni kell a jót, az előremutató, pozitív vonásokat s azon kell fáradozni, a jót megtartani, a rosszat pedig kijavítani.
  A másik! Nem kéne csökönyösen ragaszkodni minden állításodhoz, hisz Te is tévedhetsz, Te is emberből vagy, s mint tudjuk, egyedül a római pápa kijelentései azok, (ex catedra), amelyek Istentől valók s minden bírálat felett állhatnak. Ha ezt a tanácsot elfogadod, akár még jó polgármester is lehet Belőled!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s