Lesz-e polgármester-jelölti vita Csepregen?

Nem tudom. Pedig kellene, hogy nyilvánosan is kiálljanak a jelöltek s összehasonlíthatóvá váljanak elképzelései(n)k. Az önkormányzat van a polgárokért s nem fordítva! Nem mindegy tehát, kire bízzuk fő felelősként a jövőnket. Hiszen nem nehéz belátni, a 2014-2019 közti öt évben be kell majd hoznunk 24 év lemaradását is. Újabb öt esztendőt, tényleg nem szabad elvesztegetnünk!

Egyelőre a megyei napilaptól sem érkezett megkeresés a 4, 8 évvel korábbi választásokhoz hasonló polgármester-jelölti körkérdésekre vonatkozóan. Csak remélni lehet, hogy a Vas Népe eltekint a jelenlegi “álompárt” jelöltjeinek kizárólagos népszerűsítésétől (megjegyzem e párt híveinek is szép álmokat kívánok s ezzel be is fejeztem mára a politikát, hiszen most nem erről, hanem a lakóhelyünkről van szó)!

A képviselő-jelöltek bemutatkozására is szükség volna. Meg kell mondjam, némelyikük elképzeléseiről még távoli fogalmam sincsen. Joggal merül fel a “mi lesz, ha” kérdése. Két polgármester-jelölt is komplett “csapattal” jelentkezik, akik esetleges sikerüket követően akár homogén városvezetést is képezhet(né)nek. A most leköszönő PM láthatóan csak két jelenlegi képviselőre számíthat(na). Rossz belegondolni is, hogy újabb öt évig mehet(ne) a személyeskedés és a köldöknézés… Hacsak nem lesz egy olyan polgármester (itt bevallom, magamra gondolok), aki képes felülemelkedni mindezen és a kezdetben heterogén testületből egy a városért hatékonyan és sokkal, de sokkal többet dolgozó városvezetést fog kialakítani.

Legközelebb majd kifejtem, mire is gondolok! Egyet előlegezek csak meg: a város nem 6-7 ember ügye, hanem 3300-é. Közülük a mostaninál jóval többet, közvetetten pedig mindenkit be kell majd vonni! Tulajdonképpen majdnem mindegy lesz a képviselő-testület személyi összetétele, hiszen ez a grémium a városért való munka egyik fontos, de nem kizárólagos terepe lesz.

Még 9 nap s így vagy úgy, de dönteni fogunk. Rajtunk múlik!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s