Negatív mesterhármas

A cím nem valamelyik labdarúgó mérkőzésről jutott eszembe, hanem a város három egymással versengve induló volt és mai vezetőjéről, abc sorrendben Háromi Jenőről, Király Árpádról és Vlasich Krisztiánról. Ha a lakosság hármójuk közül bármelyiket választja, lényegében biztos, hogy minden marad a régiben (mindössze a futballcsapat számíthat valamivel több városi pénzre, utóbbi esetleges győzelme után).

Csepregen azonban remélhetőleg elegen élnek gondolkodó, értelmes emberek s bízom benne, hogy ők lesznek legtöbben! Csepregnek ugyanis változásra van szüksége. Nem kicsire, nagyra!

Tegnap újraolvastam mindhármuk közreadott “terveit”. Részint üres és néha hamis propaganda-szólamok, részint meg a teljes inkompetencia sugárzik belőlük. Mondhatnám, fordítva ülnek a lovon, sőt a beteg és vak lovon.

Lehet majd másképpen is vezetni a várost? Naná, természetesen. Ennek a feltétele, hogy új, az eddigi hibákért nem felelős polgármester legyen. Elnézést kérek, hogy most – jobb híján – magamra utalok! Én vagyok az, aki a pálya minden fűszálát ismerem, fejben már hatalmas gólokat is rúgtam, de még nem kaptam labdát.

Így, vasárnap reggel nem is folytatom az elemzést. Holnap a döntés-előkészítés, a döntéshozatal és a tájékoztatás-végrehajtás mibenlétéről fogok ismeretet terjeszteni a menedzsment irodalom alapján. Aki egy nagyobb szervezet vezetésére pályázik, annak ugyanis kisujjból kell rázni ezeket. Csepreg egyik gondja, hogy – tisztelet a 2006 előtti részleges kivételnek – inkompetens, hozzá nem értő vezetői voltak.

Egy hét múlva ennek kell véget vetni…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s