Visszaszámlálás (4)

Már négynél tartunk, holnap három… Sőt, egy hét múlva már javában dolgozni fog a többség által megválasztott polgármester. Egyesével el fog beszélgetni a megválasztott hat képviselővel az ünnepélyes alakuló ülés előkészítése kapcsán. Ha minden jól megy – amit remélhetünk is, akkor erre október 22-én, mához két hétre fog sor kerülni.

Sok mindent nem kell előkészíteni, mert a polgármester és a leendő alpolgármester a törvényben előírt illetmény minimumát fogja kapni (ami azért szép fizetés, illik majd megdolgozni érte!). A képviselői tiszteletdíjak 2003 óta változatlanok, de ha én leszek a város első számú vezetője, a 2015-ös költségvetés fő számainak elfogadásáig nem javaslok változtatást, gondolom két vetélytársam sem (ezer fontosabb dolgunk lesz).

Magyarán, ezekkel semmi különösebb tennivalója sem lesz a reményeim szerint megújuló és valóban a városért tenni akaró csapatnak. A munka megosztása annál izgalmasabb lesz, hiszen komolyan kell vennünk, hogy nem tétlenkedés céljából jelentkezett egyikünk sem a város dolgainak intézésére. Azt hiszem, egyesével mindenkinek érdemi szerepet kell majd közösen megtalálnunk, kinek-kinek a leginkább testhezállót.

A napokban kiderül, lesz-e Csepregen polgármester-jelölti vita és képviselő-jelölti bemutatkozás? Ahogyan saját itthoni “gyűjteményemet” nézem, a leendő képviselők közel fele még nem tisztelt meg bemutatkozással és szándékainak előzetes írásos közlésével. De van még rá négy napjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s