Polgármester-jelölti vita Csepregen

Megszereztük a ma este elmaradó vita hiteles leiratát:

Időpont: 2014. október 10. (péntek) 20 óra 01 perc kezdettel
Helyszín: a Trió TV csepregi stúdiója, élő közvetítés, kivetítve a Művelődési Ház nagytermében is.

Műsorvezető (Ágh Péter): köszöntöm a három megjelent polgármester-jelölt urat, most a három jelölt úr a kisorsolt sorrendben ismertetheti legfontosabb elképzeléseit.

Király Árpád: köszönöm a szót! Tisztelettel köszöntöm a megjelenteket! Csepreg nagyszerűen fejlődik. Nyertes csapatot pedig nem szokás lecserélni, hiszen eredményes volt az eddigi munkánk.
32 éve dolgozom már a városi vezetés tagjaként, 20 éve vagyok képviselő s 4 éve az Önök bizalmából polgármesterként dolgozom. Ezután is folytatjuk az utak és a járdák javítását, még egy ütemterven is dolgozunk ezzel kapcsolatban. Emellett új munkahelyeket létesítettünk, részint a Hivatalban, részint a közmunkaprogramoknak köszönhetően. A városgondnoki feladatok irányítását én magam, személyesen látom el. Sikerült megőrizni intézményeink működését. Rendezési tervünk is majdnem elkészült, kis türelmet kérünk csak. Ugyan négy évig nem sokat tettünk az intézmények fejlesztéséért, de most a ciklus végén azért belehúztunk. Külső segítségre a jövőben is szüksége lesz a településnek, mert saját bevételeink nem elegendőek céljaink megvalósításához. Valaki majd csak kisegít minket némi ajándékkal, esetleg kölcsönnel. A mostanihoz hasonló, szédületes fejlődés előtt állunk a 2014-2020 közti években is. Egyet ígérhetek, minden úgy marad, ahogyan most van. Az élet sava-borsát a civil szervezetek főzőversenyei adják. A helyi vállalkozásokat is támogatni fogjuk, főleg ha valaki ad hozzá előbb némi pénzt nekünk is erre a célra. Közösen folytassuk a jó irányt!

Műsorvezető (Ágh Péter): köszönöm szépen! Átadom a szót a szavazólap második helyén álló jelöltnek!

Vlasich Krisztián: köszönöm a szót! Tisztelettel köszöntöm a megjelenteket! Csepreg szerintem is nagyszerűen fejlődik (magára mutat). Bízom Önökben, hogy ahogy eddig, ezután is biztosítják majd, hogy ez a nagyszerű csapat – ezentúl már velem az élen – tovább dolgozhasson szeretett városunkért. 8 éve vagyok a városi vezetés tagja, előbb a kultúra ügyeit menedzseltem, most pedig a városfejlesztésért vagyok felelős. Ezután is folytatjuk az utak és a járdák javítását, még egy ütemterven is dolgozunk ezzel kapcsolatban. Emellett új munkahelyeket létesítettünk, részint a Hivatalban, részint a közmunkaprogramoknak köszönhetően. A CsSE nagyszerű sikereinek kikovácsolásán talán én dolgoztam a legtöbbet. Éljen a foci, előre az újabb sportsikerek útján!
Elértem, hogy műsorvezető úr is dolgozhasson Csepreg felvirágoztatásáért. Rendezési tervünk is majd elkészül, kis türelmet kérünk csak. Ugyan négy évig nem sokat tettünk az intézmények fejlesztéséért, de most a ciklus végén azért belehúztunk. Külső segítségre a jövőben is szüksége lesz a településnek, mert saját bevételeink nem elegendőek céljaink megvalósításához. Szerencsére pártunk és Magyarország kormánya majd, ahogy eddig is, ezután is bőkezűen kisegít minket. A mostanihoz hasonló, szédületes fejlődés előtt állunk a 2014-2020 közti években. Nem játszok a szavakkal, játszani az általam idehozott játszótéren kell. A civil szervezetek közül a Szebb Holnapért gondoskodik a fiatalság perspektívájáról. Természetesen nem összeférhetetlen, hogy én vagyok az elnöke. A helyi vállalkozásokat is támogatni fogjuk, főleg adókedvezményekkel. Különösen a CsSE szponzorai számíthatnak sok adóelengedésre. Közösen folytassuk a jó irányt! Ami érdem volt, az hozzám kapcsolódik – a hibákat Király úr követte el. Hajrá Csepreg! Hajára CsSE!

Műsorvezető (Ágh Péter): köszönöm szépen! Átadom a szót a szavazólap harmadik helyén álló jelöltnek!

Dr. Dénes József: köszönöm a szót! Tisztelettel köszöntöm én is a megjelenteket! Három a magyar igazság, s nekem – őszintén szólva most az eredetileg negyedik helyre sorsolt Háromi expolgármester úr sem hiányzik, hisz az elmúlt négy évben úgysem csinált semmit. Sajnos, vagy bizonyos értelemben talán hál’ Isten, majdnem ugyanez elmondható a két előttem szóló jelölt úr teljesítményéről is.
Tessék megnézni az „értékesített” főtéri kastélyt, vagy az Amazonas őserdeihez hasonlítható belterületi dzsungelt az Eperjessy-kertben, esetleg a Rothermann-kastély „szívderítő” látványát. Vizsgálják meg útjaink, gyalogjárdáink, bel- és külterületünk állapotait. Önök ketten, sajnos idén március 17-én teljes egyetértésben megszavazták a még megmaradt, szebb múltunkról tanúskodó régi épületeink és természeti értékeink, például a Promenád fái védettségének megszüntetését is. Akkor inkább bontsák le, alakítsák át, vágják ki őket? Ketten közösen működtették a várost, az eredmények (hiánya) közös „érdemük”, pontosabban fogalmazva, mulasztásuk. Majd műsorvezető úr, városunk (Rákosi ?) Mátyás (király ?) utcában élő polgára talán segít nekünk eldönteni, hogy kettejük közül vajon kinek van igaza. A Mátyás utcában élő Király úrnak-e, vagy több kincset ér a Kincséden lakó Vlasich úr munkája! Attól tartok azonban, egyiküknek sincs oka dicsekedni. A város jelen állapota az Önök közös felelőssége. Mind a kettejüknek mondom, az utak javítgatása előbb is eszükbe juthatott volna, nem csak most, amikor újabb öt évre szeretnék elnyerni a csepregiek bizalmát. Mindenkit kérek arra, mutasson fel piros lapot Önöknek s állítsa ki el nem végzett munkájukért járó elégtelen érdemjeggyel a bizonyítványukat s aztán mindkettejüknek azonnal kössön is útilaput a talpára!

Műsorvezető (Ágh Péter): Megköszönöm jelölt urak értékes és magvas gondolatait. Most, oda-vissza alapon minden jelölt kérdést tehet fel riválisainak fél-fél percben, utána válasz egy perc, viszont reakció újabb fél perc keretben.

Király Árpád Vlasich Krisztiánt kérdi: mivel tudja igazolni jelölt úr, hogy a különféle fejlesztéseket személyesen Ön hozta a városba?
Vlasich: (rámutat a műsorvezetőre)
Király: Meghajlok igaza előtt!

Vlasich Krisztián Király Árpádhoz fordul: tapasztalt vándortúrázó létére, jelölt úr miért nem találta meg jelenlétemben a kilincset a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ajtaján?
Király: mert azt hittem, hogy éppen a Felső-Répcementi Társulás kapujában állok!
Vlasich: ejnye, ejnye, hisz az éppen a csepregi Városháza s azon nincs is kilincs (kaján mosoly)

Király Árpád Dénes Józseftől kérdi: Jelölt úr miért nem adott nekem több hasznos tanácsot?
Dénes: Mert nem kért egyet sem.
Király: Ja bocs, igaza van.

Dénes József viszontkérdése Király Árpádhoz: Király létére miért elégszik meg egy kisvárosi polgármesterséggel?
Király: Mert mellette azért nagy motoros is vagyok.
Dénes: Akkor miért nem kapcsolt magasabb fokozatra?
Király közbevág: Ez a csepregi utakon sajnos lehetetlen.
Dénes: Ebben az egyben igaza van!

Vlasich Krisztián Dénes Józsefhez fordul: Jelölt úr miért akarna inkább teniszpályát építeni a labdarúgó pálya fejlesztése helyett?
Dénes: Nem helyette, mellette.
Vlasich: Na, akkor én is egyetértek vele, feltéve hogy a műsorvezető úr avatja majd fel.

Dénes József teszi fel az utolsó kérdést Vlasich Krisztiánnak: Jelölt úr miért pont szombathelyi lányt alkalmaz a FIP-pont vezetőjeként?
Vlasich: Mert ő a legcsinosabb.
Dénes: Ebben látja, egyetértünk!

Műsorvezető (Ágh Péter): köszönöm uraim a részvételt. Ígérem, hogy Csepreg lakosaiért ugyanannyit fogok a jövőben is tenni, mint amennyit megtapasztaltak tőlem az elmúlt 8 évben.
Hajrá csepregiek! Hajrá Csepreg! Bízzanak a józan eszükben és kérem, hogy holnapután a legmeggyőzőbb, helyben lakó, lokálpatrióta jelöltre adják majd a voksukat.

Jó éjszakát kívánok! Viszontlátásra vasárnap!

Reklámok

Polgármester-jelölti vita Csepregen” bejegyzéshez ozzászólás

  1. kontraproduktív lesz ez az ajtóról ajtóra kampány…majd a csepregi polgárok eldöntik, hogyan lesz tovább! Király Árpád a “ne Dénes legyen” irányzat utolsó menedéke, reménytelen…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s