Lokálpatriotizmus vagy pártoskodás

Csepreg kétszeresen is szerencsés helyzetben van, ha a jelenlegi kormánypárthoz és magához az ország kormányához fűződő kapcsolódását nézzük. Ágh Péter országgyűlési képviselő csepregi lakos (is), a Mátyás utcai régi nagyszülői ház az állandó, bejelentett lakóhelye. Tehát eleve számíthatunk a segítségére, a polgármester esetleges pártkötődésétől függetlenül. Eddig is megtette nyilván amit lehetett, ezután is megteszi majd.

A másik kedvező körülmény egy érdekes “névrokonság”. A miniszterelnökség fejlesztések kommunikációjáért felelős helyettes államtitkárát Csepreghy Nándornak hívják. Szerintem Csepreg új polgármesterének egyik első lépése lesz, hogy megkéri Ágh Péter képviselő urat, hogy szervezze meg a helyettes államtitkár úr csepregi látogatását.

Azt már külön nem is hangoztatom, hogy olvasva a pártkötődésű pm-jelölt újabb programját, sok olyan elemet látok benne, melyekkel teljes mértékben egyet lehet érteni. Gondolom ugyanígy van ezzel Vlasich úr is az én 8 pontom kapcsán.

Talán egy kevésbé bölcs dolog van benne, melyre egy kommunikációs tanácsadónak (ha volt ilyen?) figyelmeztetni illett volna a jelölt urat: a keretmegállapodásos út- és járdaépítés, mint ötlet. Ezzel már volt korábban sikertelen próbálkozás. Másképpen kell ezt a problémát majd megoldani!

Hölgyeim és uraim! Félre kell tenni mindenféle kisstílű sérelmet, kisebb-nagyobb véleménykülönbséget (ami persze mindig volt, van és lesz is). Tisztában kell lennünk önmagunkért és lakóhelyünkért viselt közös felelősségünkkel. Öt évre, vagy még tovább kiható döntést kell majd meghoznunk holnap. Két egymást metsző vonal a helyben lakó, tanultabb és agilisebb polgármesterjelölt mellett.

Hétfőn nem a Kánaán jön el, hanem elkezdődik majd a komoly és nem könnyű munka, Csepreg felemelkedésért. Ránk fér, tartozunk vele őseinknek és az utánunk következő generációk tagjainak is!

Reklámok

Lokálpatriotizmus vagy pártoskodás” bejegyzéshez ozzászólás

 1. “Egy év alatt két osztályt léphetünk előre ha én leszek a polgármester” -Vlasich Krisztián, a Fidesz-KDNP csepregi polgármester-jelöltje.

  Válasz
 2. Kedves Józsi!
  Te akarod elnyerni a választópolgárok bizalmát, aki 4 évvel ezelőtt és az idei választásokon is lebirkáztad a város népét, hogy így döntöttek? Demokrácia van Józsi, ha a baloldal nyert volna tavasszal, akkor most is ők kormányoznának, nem pedig a Fidesz! Hiteltelen lett a baloldal, mára már csak azok szavaznak rájuk, akik teljes szívvel balosok. Akik meg otthon maradtak, nem mentek el szavazni, tartózkodtak, vagy megutálták a politikát, vagy tökmindegy nekik ki vezeti a hajót. A többség ezt akarta. 8 évig kormányozott a szocicsapat ,ha jól tették volna a dolgukat, még ma is ők lennének nyeregben, de nincs ló alattuk és a szekér is elszaladt. Hosszú-hosszú kitartó, becsületes politikával, megbízható, tiszteletet élvező emberekkel tud majd a baloldal előbbre jutni, akik nem a korrumpálással foglalkoznak és akiknek nem a saját anyagi haszonszerzésük lesz a legfontosabb, hanem az ország előbbre vitele. És ez nem 2014-ben kezdődött, jóval régebben. A választások előtti Simon botrány már csak hab volt a tortán. Ha egy párt második emberét többszázmilliós sikkasztással vádolnak, akkor miért bíznának a többiekben? Ő nemcsak az MSZP lejmenetét segítette a még nagyobb bukásban,hanem az egész baloldalét. Józsi! Te beszélsz pártsemlegességről? Te már minden balos pártnak toltad a szekerét, úgy látszik napraforgó effektusod van. Vagy mindig más szél van a vitorládban? Mindig más vezető politikus mögé sorakoztál fel, de nem jött be sosem ,mert a hajód leragadt valamiért mindig a Hunyady utcában.
  És még egy érdekes dolog Rólad kedves Józsi! Sosem vállaltál fel semmit a civil szférában, kulturális téren, vagy bármilyen egyesület munkájában, akár vezetőként , akár segítőként! Sosem próbáltál aktivizálódni. Miért nem?
  Mindig csak akkor jössz képbe, amikor fizetésért kell elvállalni feladatokat, most például polgármester szeretnél lenni! Lesz szavazatod, mert a két utolsó polgármester messze olyan gyenge formát mutatott,hogy az ihaj! Ha osztályoznom kellene a “rendszerváltozás” óta szolgálatot tevő elöljárókat, akkor a 10-es skálán Molnár Sándor 6-os osztályzatot érdemel nálam, Háromi gyenge hármast, Király Árpád nagyon gyenge kettest. Utóbbi kettő munkáját nem lesz nehéz überelni a remélhetőleg új bürgermeisternek. Szenátornak el tudlak képzelni Józsi, vannak jó ötleteid, tetszik az, hogy az igazság mezsgyéjén akarod terelni a dolgokat, de városvezetőnek nem tartalak alkalmasnak!
  Én Vlasich Krisztiánt támogatom teljes mellszélességgel, mert fiatal, agilis, nagy munkabírású, aminek nekiállt, abból mindig kisült valami jó! És nemcsak a focit tolta, mint egyesek szeretnék ezt elhinni, más területeken is jeleskedett a főiskola elvégzése mellett! Ha a megválasztott apparátus minden tagja ilyen eredményeket produkál, a város nem itt tartana, ahol most. Én akkor is mellé tenném a voksot,ha a másik oldalon politizálna V.K. Hogy milyen településen lakik egy vezetőbeosztásban lévő ember? Teljesen mindegy, vigye a város dolgait ezer fokon és teljes szívvel dolgozzon! Dr. Erdősi, Dr.Halmágyi Erzsébet, Dr. Müller András sem csepregi származású,mégis tiszteletet élvező ember lett településünkön! De még sorolhatnák fel jó pár nevet szerencsére! Vagy egy büki példa: Tóth Tamás a büki művelődési központ vezetője sem büki, és izzik a keze alatt a finom munkák sora.
  Amit még nagyon sajnálok, hogy igen csak gyenge a felhozatal a szenátori székekért, az lesz a nehezebb választás, visszafelé kezdem kiejteni a jelölteket és aki a hatban marad, az lesz nálam a befutó.
  Nem pártszínekben gondolkodtam, gondolkodom egy település vezetésében sosem, erre is van egy példám: jobbos vagyok politikailag, de például Szombathelyen Ipkovich mellé tenném le a voksom. Jó mentős, mentőfőorvos volt Dr.Puskás, de véleményem szerint messze nem alkalmas egy város vezetésére, elődje sokkal aktívabb és eredményesebb volt.

  Várom a holnapot és tiszteletben tartom a szavazók döntését! Hajrá Csepreg!

  Válasz
 3. Ne haragudj, alaposabban most nem volt időm elolvasni a gondolataidat, de tévedsz, amikor engem lebaloldalizol. Sosem voltam baloldali (MDF, MDNP tagja voltam, másé sosem). Nem mintha bármi gondom lenne a balosokkal. Egy kutya ők is, mint a Fidesz, csak talán a fidesz még náluk is hitványabb, ők most egy igazi hazug, becsapáson alapuló, szélsőbaloldali, kapitalizmus- és szabadságellenes politikát jelentenek. De ez nem menti a semmirevaló mszp-t vagy az együtt/külön pártocskát sem.
  Krisztiánnal semmi gond nem lenne, ha nem látnánk hogy a CsSE mögött álló “befolyásos emberek” irányítják. Ha az ő Csepreg fölötti uralmukat támogatod, akkor voksolj bátran az emberükre! Egy barátomat idézem: lehet hogy nem én nyerek holnap, de akkor az a “butaság diadala” lesz! Talán egyszer te is észhez térsz majd s rájössz, hogy engem kellett volna támogatnod…még holnapig meggondolhatod mit akarsz: helybenjárást, oligarcha-uralmat, vagy egy normális, fejlődésnek induló Csepreget? Gondolkodj!

  Válasz
 4. Én nem azt írtam,hogy melyik pártban voltál tag,hanem arról a sok, Gyurcsány,Bajnai, baloldali stb. ömlengésedről a blogjaidban, úgy írtál róluk ,mint a megváltó Messiásokról!. Elég rendszeres olvasód vagyok és régóta. 🙂 Amúgy tudomásom szerint KISZ tag voltál a régi szép időkben,bár ebben nem vagyok biztos. Hogy az MDF melyik oldalon állt? Jó ég tudja! Centrista, jobbközepes , baloldali elemekkel tarkított politikát folytatott.

  Válasz
 5. Ha a jövő héten be fogják jelenteni, Háromi milyen zsíros pozíciót kapott a félreállásáért, ki fog fordulni a gyomrom!

  Válasz
 6. lacus!

  És ha azt (nem jelentik be) hogy a felesége lesz az új igazgató a büki iskolában mert Pócza polgármester lett Bükön?

  Jelenleg igazgató helyettes az egykori csepregi First Lady.

  Válasz
 7. bettercsepreg!
  Mint korábban említettem itt, a büki meccs abszolút nem lefutott még! Nagyon kis különbség fog ott dönteni, akármelyik jelölt is lesz a polgármester!
  Háromit viszont azt beszélik, a Kormányhivatal vagy a Tankerület élén fogjuk látni viszont!

  Válasz
 8. A Tankerület engem sem érint, de D.J.-től kérdezem, hogy normál esetben nem pályázni kéne az ilyen pozíciókra? Gusztustalan, ha a politikusok nevezik ki őket! Ráadásul háttéralkuk közepette!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s