Botrány Csepregen

Tényleg nem volt szándékom elbulvárosítani a naplómat! Sőt, meg akartam dícsérni Csepreget, a választáson részt vett jelölteket és általában a polgárokat, hogy sikerült normális, tisztességes mederben tartani az eseményeket. Picit elhencegtem volna az általam fogalmazott és valamennyi polgármester-jelölt által aláírt megállapodással a választások tisztaságának elősegítése érdekében. Lám, lám – még ebben is konszenzust lehetett teremteni. S kinek is?

Created by Readiris, Copyright IRIS 2009

Sajnos tegnap este magam is meglepődtem, de először még azt mondtam magamban, egy régi slágert idézve, hogy “nem történt semmi…”, de aztán a látottak hatására mégiscsak magát a rendőrséget kellett kihívnom a helyszínek rögzítése és az ilyenkor szükséges feljelentés megtétele céljából. Ha a szerencsétlen(ek) megelégedtek volna egyetlen plakáttartómmal, még legyintettem volna, de nem…

Hérakleitosz óta tudjuk, hogy elvileg nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni, de mégis… Megismétlődött a 2006-ban tapasztalt atrocitás. Plakátjaim meggyalázása, plakáttartóim megrongálása. Diogenész szerint a világ princípiuma az értelemmel rendelkező levegő. De ennyire? Kinek volt ez jó és vajon mire?

Pechjük van a garázdaság elkövetőinek és azok felbujtóinak, személyiségi jogaim képletes, arcképem valóságos megtipróinak! Ugyanis a szerencsétlenek ugyan békén hagyták a – kamerával figyelt – Rákóczi utcai táblámat, de nem hagyták ki a kamera által úgyszintén látott templom mellettit. Úgyhogy most nem lehet majd ismeretlen tettesekre hivatkozva lezárni az ügyet, mint anno 2006 októberében.

Remélhetően a tényleges elkövetők majd dalolnak a megbízóról…A templom melletti plakátjaim hallomásom szerint már reggel 9.30-kor le voltak tépve. Én noha elég sokat kerékpároztam délután, de pont arra nem, ezért csak este 19.30-kor észleltem az Ady és Bajcsy-Zsilinszky utca sarkán letépett plakátjaimat (azok délután még megvoltak), majd utána néztem meg a többit is. Ha valaki tud valami érdemi információt, kérem ossza meg velem, hogy megkönnyítsük a rendőrség munkáját.

Amúgy meg jó reggelt és szép napot kívánok!

Reklámok

Botrány Csepregen” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Most tudtam meg, hogy a Polgármesteri Hivatalon elhelyezett kamera rálát az Ady utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca találkozásánál elhelyezett tábláimra is. Kérdés számomra 300 méterről milyen minőségű lehet a kép? Folyamatosan pásztázó kameráról van szó. Kizárólag a rendőrségnek van hozzáférése. Ezek szerint nyugodtak lehetünk, hogy manipuláció nem fordulhat elő.
  (Egy népi verzió szerint a városban hajléktalannak tartott személy követte volna el magát a tettet. Kevésbé hinném, ugyanis éjszaka is már többször találkoztam vele s neveltetésemből következően Jó éjszakát! szoktam neki ilyenkor mondani. Ő meg rendes hangon úgy válaszolt több ízben is: Önnek is, uram.
  Magyarán, ha esetleg őt használták volna fel eszközként, várhatóan el fogja árulni ki volt a közvetítő.)
  Csepreg, mint Szicília 2? Nem hinném, de ha mégis, akkor ki a helyi Don Corleone? Merjek még este is egyedül sétálni? Szerencsére azért a Bajcsy-Zsilinszky és a Deák utca is be van kamerázva.
  Stubán Tamás kapitány és Lőrincz Attila örsparancsnok urakban pedig megvan a bizalmam.

  Válasz
 2. Ez tényleg nem volt szép dolog. Akármilyen ellenszenvről is legyen szó, a tisztelet kijár annak, aki mer. Még ha nem nyer, akkor is.
  (De azért emlékezz, tavasszal kitetted a facebookos oldaladra Ágh Péter kidekorált képét. Akkor nem voltál felháborodva a plakátgyalázásért….)

  Válasz
  • Köszönöm a szolidaritást, még várom a bukott és az új polgármesterek telefonjait, ha esetleg van mondanivalójuk.

   (ha jól emlékszem Viktor király, vagy “Buktátor embere” felirat volt…ami sima kritikai és ráadásul teljesen igaz népi vélemény-nyilvánítás volt – nem vethető össze egy garázdaság nevű bűncselekmény elkövetésével, vagy a másik képmása széttépésével, megtaposásával, a megszégyenítő jellegű gyalázással – maga Ágh Péter sem sértődött meg rajta)

   Válasz
 3. Nem kell csodálkozni azon, hogy Vlasich-érzelmű lumpenelemek a kocsmából borgőzösen erősnek érezték magukat és a tábláidon vezették le a feszkót!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s