Pénzek, juttatások

Ahogyan az illő is volt, az ülés ünnepi része az alpolgármester-asszony (ex-polgármesterné) eskütételét követő Szózattal befejeződött. Utána jöttek a pénzek és juttatások…

Az új polgármester az adható minimumot kapta, valamivel kevesebbet, mint elődje. Az APM-asszony szintén a most adható összegek alsó határán került meghatározásra. Egyelőre nem hangzottak el – az előző ciklusban bevett – felajánlások senki részéről sem, az illetményt vagy tiszteletdíjat illetően. A képviselők és a bizottsági elnökök tiszteletdíjához még nem nyúltak. Így a helyzet pillanatnyilag:

csepregi bruttó nettó

A végére maradt a “csemege”. Vlasich PM úr elődjének, a munkáját ezentúl képviselőként tovább folytató Király ex-PM úrnak három havi végkielégítést javasolt, de a volt jegyző úr módosító javaslatát elfogadva megfejelték azt még egy hónappal. A végösszeg: 1,932 M Ft.

Az egyebek napirendi pont végén sor került a ténylegesen már a munkavégzés alól felmentett jegyző asszony “juttatására” is. Itt Vlasich PM úr 4 havi pénzt javasolt. Nem nyugodott azonban ebbe bele Király ex-PM úr és a korábbi jegyző, most képviselő dr. Erdősi László úr. Mind a ketten további két havi pénzt javasoltak a távozó vezető részére. Ha ehhez hozzávesszük, hogy még a novemberi pénzt is megkapja, akkor 5 vagy 7 havi bánatpénzt kap a hálás várostól (kerekítve: 2,4-3,3 M Ft).

Még szerencse, hogy a város pénzére gondosan vigyázó “tükrös” Kovács András humánpolitikai bizottsági elnök úrnak eszébe jutott, miszerint a közös hivatal eddigi vezetője búcsúzó juttatásának mértékéről célszerű lenne egy közös ülést tartani a három társközség képviselő-testületeivel, hiszen a lakosságuk arányában nekik is a zsebükbe kell majd nyúlniuk. Úgyhogy ez a jutalom jellegű személyi juttatás még függőben van.

Ezzel kapcsolatban hangzott el a végén az új ciklus első kérdése is Kovács úr részéről: miért távozik a munkavégzését illetően amúgy kiválóra értékelt jegyzőnő? Vlasich PM úr válaszában bizalomvesztésre hivatkozott, arra hogy bizalom nélkül nincsen előrelépés.

Végül pár szót a polgármesteri programról. Ez egyszerűen a szórólap felolvasásából állt! Megjegyzem, praktikus és időtakarékos megoldás. Legfontosabb mondata: “saját lábra állítjuk a városi költségvetést”!

Hogy ez ténylegesen mit akar jelenteni, majd november folyamán megtudjuk. Amennyiben sikerül, akkor jól döntött Csepreg. Érdeklődéssel és megelőlegezett bizalommal várjuk. Persze, mivel nem ma szálltunk le a falvédőről, várakozásunk kétségekkel teli. Ne legyen igazunk és sikerüljön Csepregnek valóban saját lábra állnia!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s