Habony trükkje

Tegnap este látszólag – vagy valóságosan (?) – zátonyra futott a korrupt Orbán-rezsimmel szembeni tiltakozás. Reggel a pártállami propaganda-rádióban Orbán Viktor bejelentette, hogy “ebben a formában” nem lehet bevezetni a “nem-internet” adót (hivatalos nevén valami távközlési adó kiterjesztése).

A kétnapos temetői hétvége most esélyt ad arra, hogy levegőt vegyünk és átgondoljuk a helyzetet. Valóban meghalt a magyar szabadság? Valóban a korrupt zsarnokság keretei között kell tovább élnünk? Szégyenkezhetünk, hogy – tisztelet a szép számú kivételeknek, de – Európa leghülyébb népe vagyunk?

Úgy teszünk továbbra is, mintha a tolvaj, korrupt állampárt által kisajátított, folyamatosan hazugságokat előadó hazai média még teljesítené a “negyedik hatalmi ágként” emlegetett sajtó feladatát? Mintha az állampárt által megszállt intézmények törvényesen működnének? Fizetjük az adókat, járulékokat, illetékeket, hozzájárulásokat a tolvajbanda további finanszírozására?

Vegyük már észre, nem az internetadó a lényeg! Az csak gumicsontnak lett bedobva. Az igazi kérdés, miért nem vizsgálják ki az állami szintre emelt korrupciót? Mi a felelőssége ebben Orbán Viktornak és Polt Péternek? – hogy csak a két csúcs-illetékest nevezzem meg.

Felelős döntés most szerintem egy lehet. A passzív társadalmi ellenállás meghirdetése. Ahogyan Deákék csinálták a Bach-korszakban. Bojkottálni a rendszert és országosan megtagadni az adófizetést! Kikényszeríteni egy átmeneti, szakértői kormányt és kiragadni hazánkat a bűnözők kezéből. Vér és izgalom nélkül.

Amíg csak kevesen tagadják meg az adófizetést, a maffiózók röhögnek a markukba, de ha sokan megtagadjuk a közteherviselést a törvényes állapotok, a jogállam és a demokrácia helyreálltáig, akkor bajban lesznek.

Három dolgot kell követelnünk: jogállamot, demokráciát és legelső sorban a korrupciós ügy tisztázását!

Reklámok

Habony trükkje” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Naív idealista álmodozó vagy! Bárki, aki folyószámlával rendelkezik bármelyik bankban, megtagadná az adófizetést, vonná is le tőle az APEH kamatostul. Ha bérből és fizetésből élsz, eleve fizetést akkor kapsz, ha rendelkezel folyószámlával!
  Amúgy meg hogy Orbánék büntetlenül lopnak, csalnak, hazudnak, egyedül a 8 év szocliberál tutyi-mutyi, kozmopolita, a magyar érdekeket semmibe vevő, rablókapitalista, hazánkat imperialista gyarmattá züllesztő, magyarbálint által nemzetet butító kormányzatok tehetnek. Ha rendesen csináltak volna mindent, úgy ahogy azt illik és kell, nem egy 5%-os pártocska által vezéreltették volna magukat, a mai minidiktátorunk soha nem került volna hatalomra, hanem kapálgatná a kertjét meg nyírná a füvét ma is felcsúti birtokán!

  Válasz
 2. Amíg csak egy kis rész bojkottálja a rablóbandát, addig nem lehet hatékony a dolog. Viszont ha sokan azt mondjuk, hogy elég volt, akkor működik a dolog. Más a lakossági folyószámla és más a céges. Az átutalás nem automatikus, hanem megbízás alapján történik, melyet vissza is lehet vonni. Inkasszó lehetőség csak korlátozott esetben áll a NAV rendelkezésére. Ki lehet venni készpénzben minden követelést s aztán átvinni osztrák, vagy szlovák pénzintézetbe. Persze ez csak tényleges társadalmi ellenállás esetén ésszerű. A rendszer megbuktatása békés úton a polgári engedetlenség révén lehetséges.
  A múlt elemzése az most hosszú lenne, valóban hibásak a balfék, semmire való mszp-sek! Meg a Fodor-féle überhülye szadeszosok, meg a gerinctelen Bajnaik is. De azért ne öntsük ki a fürdővízzel együtt a gyereket is. Gyurcsány és Bokros rendes, tehetséges, normális politikusok.

  Válasz
 3. Úgy lehetne leghatékonyabban “megtagadni az adófizetést” ha mindenki minimálisra csökkentené a vásárlásait… Kenyéren és vízen élnénk, -így a 27%-os ÁFA nagy része ugrana a kormánynak!

  Persze ez nem fog megvalósulni, hiszen fogyasztás kultuszát éljük. Voltak tegnapra virradóra akik egész éjszaka vártak a nyitásra az üzlet előtt, hogy egy most piacra dobott 250 000 forintos új mobiltelefont mielőbb megvehessék!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s