Csepregi nyilvánosság

A képviselő-testület tagjai és a polgármester úr már múlt csütörtökön (október 31-én) kézhez kapta a Csepregi Kör javaslatát. A novemberi ülés kapcsán majd meglátjuk, lesz-e eredménye? Nem szerencsés ugyanis az előző ciklusban kialakult gyakorlat, hogy a lakosság csak polgármesteri interjúkból értesül a történtekről.

“A Csepregi Kör a helyi nyilvánosság és átláthatóság érdekében szükségesnek tartja, hogy az új képviselő-testület javítsa ezek feltételeit. Ennek érdekében már a következő ülés nyilvános elérhetőségét is biztosítani lehet. Ez a helyi Trió TV közreműködésével – vagy akár anélkül is – egyetlen webkamerával, megfelelő hangminőségű, a város honlapján elérhető élő adással is megoldható. Anyagi fedezetként a mellőzhető kiadásokra már megszavazott összegek némelyikét lehet ehhez biztosítani.
Szükséges, hogy a jövőben ne csak a meghívók, hanem a nyilvános előterjesztések is kerüljenek közzétételre a város weboldalán. Ugyancsak elvárható a jegyzőkönyvek elkészültüket követő haladéktalan közzététele is.
Javasoljuk, hogy minden képviselő-testületi ülést követő napon kerüljön sor nyilvános sajtótájékoztatóra, háttérbeszélgetésre is, melyeken mód nyílik a döntések hátterének és céljának bővebb ismertetésére is.”

Created by Readiris, Copyright IRIS 2009

Reklámok

Csepregi nyilvánosság” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Csepregi Kör | djnaploja

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s