Eltelt öt hét…

Az öt évre megválasztott csepregi képviselő-testület és polgármester ciklusának első öt hete ma telik le. Az október 27-én megtartott alakuló ülés óta érdemben nem történt semmi. Vagy ha történt, akkor nem tudunk róla…

A jegyzővel közös megegyezést írtak alá (?), mely szerint november 30-al befejezi a munkáját. Ezzel összevág, hogy megjelent a pályázati kiírás a jegyzői állásra, november 20-i beadási és 28-i elbírálási határidővel. Képviselő-testületi ülésre várhatóan csak a hónap utolsó hetében fog sor kerülni.

A képviselői és polgármesteri vagyonnyilatkozatok beadási határideje 11-én, kedden lejárt. Ezek nyilvánosak, de megtekintésüket több ciklus óta igyekeznek nehezíteni. SzMSz-ünk havi két alkalmat ír elő, amikor bárki betekinthet ezek tartalmába. Mint “bárki” természetesen én is élni fogok e jogommal s az eredményről majd itt beszámolok.

A kialakult szokásjog szerint a nyilatkozatokról nem lehet másolatot készíteni, de tartalmuk szabadon jegyzetelhető. A különféle ingatlanokra, nagy értékű ingóságokra, vállalkozásokra, jövedelmekre vonatkozó konkrét azonosító adatok persze csak egy ellenőrzés során kerülnek felfedésre az ellenőrzést végző bizottság tagjai számára. Tudni kell, hogy ilyen eljárást bárki kezdeményezhet. A kettővel ezelőtti ciklus (2006-2010) óta ezt is igyekeznek maximálisan megnehezíteni. Ugye nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja… A legutóbbi impotens ciklus (2010-2014) során nem nyúltak ezekhez a szabályokhoz.

A nehezítési, ködösítési kísérletek ellenére azonban a valóság megismerhető! Érdemes lesz rögzíteni a kiinduló helyzetet.

A négy évvel ezelőtti állapot a Vas Népe korabeli beszámolója szerint:

csepregi vagyonnyilatkozatok 2010

Reklámok

Eltelt öt hét…” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Ezalatt az öt hét alatt szerintem több minden történt, mint az előző ciklusban 4 év alatt! Mondom ezt én, aki D. J-re szavazott és megválasztása esetén tőle várt megváltást!
  Akkor lássuk, mi is történt öt hét alatt!
  A hivatalban személyi változás ezek szerint 1 publikus még! Vlasichnak mi baja a jegyzőnővel, nem tudjuk. Nekem személy szerint az előző kettővel voltak problémáim, hozzájuk érdekes módon nem nyúltak az előző polgármesterek, pedig lett volna ok rá! Viszont ha nem tud együtt dolgozni vele, azt mondom, cserélje le, én is így tennék hasonló helyzetben, pozícióban. Jó lenne aztán a hivatali munka átszervezéséről is magától a PM-től konkrétumot hallanunk már, mert mindenki csak ködösít, szájról szájra terjednek mindenféle pletykák! Viszont ezek olyan intézkedések, amit már a Molnár Sándornak meg kellett volna tennie!
  Aztán polgármesterünk járt a napokban Brüsszelben, járt Németországban tárgyalni, melyik előző polgármesterünk tett ilyeneket?
  A város autója tényleg a városé lesz ezentúl, nem egyetlen intézményvezetőé, aki évtizedekig első volt az egyenlők közt.
  Közmunkásaink a munkaidejüket kitöltve érdemi munkát végeznek a közterületeken, nem munkaidőben kocsmákban züllenek, maximum csak az után!
  A régi vasútállomás rakodóterületén úgy néz ki, felszámolásra kerül az illegális szemétlerakó, egy városi polgár ezt is látja, ha D.J. nem is!
  Öt hét alatt szerintem ez nem kevés, ha minden öt hétben “csak” ennyi történik, akkor 5 év után mondhatjuk azt, hogy jól választottak a csepregiek!
  ( hangsúlyozom, mondom ezt én, aki világéletében zsigerből gyűlöli a FIDESZT, és nemzetünk megnyomorítójának, az egyik valaha volt legkorruptabb politikusnak tartja Orbánt és bandáját!)

  Válasz
 2. Helyesbítés: A hivatalban személyi változás ezek szerint 1 publikus még! helyett nem publikus még, azt akartam írni!

  Válasz
 3. Lacus!

  Brüsszelben kirándultak egyet a vasi fideszesek. Hogy “tárgyalt” volna Münchenben, arról nem tudok, de ha igen, majd talán beszámol róla. A közmunkások dolgoznak, na és? Eddig is kénytelenek voltak. Valahogyan én nem tudok örülni ennek a demagóg látszat dolognak, inkább szégyennek tartom hazánkra nézve, hogy 2014-ben ilyen ostoba, kommunista-fasiszta, vagy ha úgy tetszik sztálinista-hitlerista mentalitás van. A sok ostoba birka meg még büszke is magára és azt hiszi hogy az ő az okos…Azért tartunk ott, ahol, mert hihetetlenül buták az emberek!
  Még egy változás valóban van a Hivatalban, de annak semmi köze az új PM-hez (egy hölgy egyéni karrier okból távozik, az ő helye is meg van hirdetve a város honlapján).
  A kritikákkal egyetértek… a nagy nulla eladása megy, ahogy fideszéknél régóta megszokott. Hazugság és semmitmondás, demagógia szósszal leöntve.

  Válasz
 4. lacus!

  A jegyzőnőnek azért kellett távoznia mert az utóbbi 4 évben a Módosné-Ziembicki maffia irányította a várost, nem a pipogya polgármester!

  Válasz
 5. Jó lenne tiszta vizet önteni már a pohárba! Lehet, hogy D.J.-hez nem jutnak el azok az infók, találgatások, amelyekkel a polgárok nap mint nap szembesülnek, ezekről beszélnek a fodrásznál, a boltban, a kocsmákban, a temetőben? Mindenki jól értesült, de igazából senki nem tud semmit? Gondolok a Városgazda személyére- elhíresült egy rovancs is az egyik Attila utcai háznál, aztán a hivatalsegéd feladatkörének átformálásáról, s két másik személy feladatkörének megszüntetéséről a hivatalban! Jó lenne, ha az új PM a polgárok elé állna és tisztázná ezeket a dolgokat!
  Bettercsepreg szerintem túlzásokba esik azzal a maffiával. Királynak a legnagyobb hibája, ami amúgy emberileg erénye is egyben. Mindenkinek próbált mindig is megfelelni, konfliktusokat nem vállal fel, s ezért aztán nagyon keveseknek tudott megfelelni. NEM VEZETÉSRE TERMETT EMBER, MIÓTA VILÁG A VILÁG! Módosnéhoz nem tudok hozzászólni, véleményt alkotni, mert szinte soha nem volt vele kapcsolatom. A két elődjét annál jobban tudnám bírálni, de nem teszem, mert régi sérelmeket nem hánytorgatok fel, szerintem ha valaki nem alkalmas a pozíciójára, nos ők nem voltak azok!
  Ziembicki meg mindig első volt az egyenlők közt, ezt csak a vak nem látta. Részéről az lenne tisztességes, vagy visszalép a képviselőségtől, vagy félreáll és lemond az általa vezetett intézmény éléről!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s