Történelmi nap

Nem akarok ma érdemi bejegyzést írni, mert este a budapesti Kossuth-téren történelem fog íródni. Így vagy úgy, mindenképpen.

Vagy megszűnik a lidérc-álom, az Orbán-diktatúra vagy nem történik más, mint egy újabb nagy tömegtüntetés. Ahogyan 1848 március 15-én, vagy 1956 október 23-án reggel is hasonló módon nem lehetett még tudni a nap végkifejletét.

Éppen a mi környékünkön még sokan vannak, akik a magyar Nérót istenítik és számomra felfoghatatlan módon nem ébredtek még rá, hogy egy paranoiás őrült maffiózóról van szó. Akkora kárt okozott a hazánknak, mint Batu kán óta még senki sem. Ha csöppnyi esze van a “magyaroknak”, akkor ma este elkergetik. Hacsak nem akarnak továbbra is a reménytelenségben élni?

Nyilvánvaló ugyanis, hogy a mostani módon nem tud működni az ország. Történelmileg ezt hívják forradalmi helyzetnek.

Reklámok

Történelmi nap” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Bocsáss meg, hogy ilyet szólok, de naív álmodozó vagy. Ahogy az internetadó elleni tüntetéskor is hiú reményeid voltak a kormány távozásával kapcsolatban, most sincs semmi alapja az általad mondottaknak. Minden egyes ilyen tömegmegmozdulás csak erősíti a rezsimet, főleg, ha a csőcselék veszi át a kezdeményezést az eseményekben. Megjegyzem, ugyanaz a csőcselék, akik anno betörtek a tévészékházba, tojással dobálták Göncz Árpádot, odaszartak meg odahugyoztak a Parlament előtti fűre, kordont bontottak, stb. Soraikban szép számmal találhatóak ugyanazok a megvezetett, randalírozni vágyó alakok, mint akkoriban.Az embereknek nyugalom kell, nem pedig forradalom.
  Kik is alkotják Orbán tömegbázisát? A könnyen megtéveszthető, illúziókkal elvarázsolható tömegek! A nyugdíjasok és a fiatalok. + a társadalmi elit, a ” felső tízezer” akik az egész rendszer igazi haszonélvezői. A fiatalok megtéveszthetősége meg a magyarbálinti oktatáspolitika eredménye, semmi másé. Mert félanalfabéta, írni olvasni alig tudó, saját véleményt sosem formáló tömegek kerülhettek ki az iskolapadokból, akik minden mesét bevesznek!

  Válasz
 2. Se 1848-ban se 1956-ban nem úgy zajlottak az események hogy 3 héttel azelőtt 20 000 ,majd két napra a 20 000-es tüntetés után kb. 100 000 embert sikerült utcára vinni, aztán ott meg bejelentették hogy most 3 hét szabadságra megyünk és majd ekkor meg akkor találkozunk!

  Harmad, negyed akkora most a mozgósítás a számok tükrében mint október végén! Sikerült ellaposítani és szétzilálni mindent. időt adtak a kormánynak hogy összeszedje magát!

  A szombathelyi demonstrációra is ugyanez mondható el! Október végén 11 000 emberhez jutott el a felhívás 2 nap alatt és több mint 1000 jelezte hogy ott lesz! Most több mint egy hetes szervezés után ez van:

  https://www.facebook.com/events/322488024601746/?pnref=story

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s