Helyben járva

A negyedik nagy kormányellenes tüntetés után vagyunk két nappal. Egyértelmű, hogy komoly elégedetlenség mutatkozik – sőt, annál szerintem több. Elkeseredettség, kilátástalanság és robbanás előtti állapot.

Persze ugyanúgy mondhatunk fásultságot, beletörődöttséget és reményvesztettséget is! Tegnap újabb adókat szavaztak meg a parlamentben, további terheket raknak a “zemberek” vállára.

Közben a fontos kérdésekről nem igen hallunk. Az Orbán helyi kápóival szembeszálló Váradi András alcsútdobozi juhász vagy a legutóbbi öngyilkos (?) tüntetésszervező fiatalember, Rózsa Milán halála ügyében vajon kiderül-e valami?

Eltűri-e a társadalom, hogy továbbra is bűnözők – jó, fogalmazzunk óvatosan: gyanusítottak – szedjék tőlünk az adókat? Mehet-e tovább szabadon a rablás, lopás? Lehet-e tisztázatlan vagyongyarapodása közpénzekből a fideszeseknek: Rogánnak, Szíjjártónak, Orbánnak, Kósának és sorolhatnánk még a végtelenségig?

Megtudjuk-e valaha, kiket és miért tiltottak ki az Egyesült Államokból? Miféle ügyek állnak itt a háttérben?

Ha Európában sokan látják, mekkora a gond kishazánkban, miért nem lépnek fel végre? Miért kell a tolvaj s mindenre rátenyerelő maffiát az európai adófizetők pénzéből finanszírozni?

Vagy netán, ahogyan a civilizált világban (lásd Itália, Bulgária, Csehország) megszokott, a társadalom nem nézi el tovább a lopást,a becstelenséget és a korrupciót? Mi meg mégis tűrjük, hogy tolvajok és rablók vezessék tovább az erkölcsi és anyagi nihilbe a hazánkat?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s