Vagyonnyilatkozatok nyilvánossága

Nem egyszerű dolog a csepregi helyi képviselők és a polgármester két hete leadott vagyonnyilatkozataiba betekinteni, pedig nyilvánosak és kötelező azt biztosítani mindenki számára.

2007 elején – az akkori polgármester szándékainak megfelelően – lett minden lehetséges módon megnehezítve a betekintés. Nem is érti az ember, hogy ha egyszer minden tiszta, akkor miért kell titkolózni? Megjegyzem, abban az időben éppen én voltam a vagyonnyilatkozatokat kezelő bizottság elnöke. Hiába kezdeményeztem a tartalmukból fakadó eljárásokat hitelességi és összeférhetetlenségi ügyekben, bosszúból inkább megszüntették a bizottságot. Akkor olvasztották be ezeket az ügyeket is a pénzügyi bizottság amúgy is túlméretezett hatáskörébe.

Az előző ciklus idején (2010-2014) ehhez nem nyúltak hozzá. Most sem tapasztalunk kellő rugalmasságot, pedig ennek semmi logikus oka és értelme nincsen.

A betekintést ugyanis biztosítani kell, tehát az időhúzás nem old meg semmit. A választott képviselőket mi küldtük oda és bíztuk meg a munkával. Illő lenne tehát, ha eleget tennének törvényes kötelezettségüknek és nem visszaélnének megbízatásukkal, hanem tisztességesen viselkednének a polgárokkal szemben. Azt hiszem ez nem csak jámbor kérés, hanem kutya kötelességük is!

A parlamenti képviselők hasonló nyilatkozatai pdf-formátumban fenn vannak s bárki számára letölthetők az országgyűlés honlapjáról. Csepregen is javaslom, hogy kerüljenek fel a képviselők és a polgármester vagyonnyilatkozatai a város hivatalos oldalára (www.csepreg.hu) az egyes képviselők elérhetőségeivel (email, telefon, lakcím) együtt. Hiszen valamilyen formában elérhetőnek kell lenniük az őket személyesen nem ismerő választópolgárok számára is.

Reklámok

Vagyonnyilatkozatok nyilvánossága” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Az egyik ok ez volt, ami miatt Rád szavaztam, hogy az ilyen típusú majomparádénak itt helyben véget kéne vetni egyszer s mindenkor! Remélem, Vlasich is van annyira gerinces ember, hogy ő is megteszi azt, amit megkövetelnek tőle választói!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s