Holnap testületi ülés!

Holnap délután 16 órakor kezdi meg érdemi munkáját az október 12-én megválasztott csepregi képviselő-testület. “Természetesen” csak az fog tudomást szerezni az ottani történésekről, aki személyesen elmegy az ülésre. Sok mindenre van pénz, de a nyilvánosságra – minimum egy webkamerára – nem akad?

Talán majd az előző négy évhez hasonlóan, pár hét késéssel leadott polgármesteri interjúkból értesülünk a döntésekről?

Mindenesetre az írásos előterjesztések elvileg megtekinthetők (lennének). Személyesen azonban nem látom értelmét próbálkozni, mert úgy látom, a Hivatalban most nagyon elfoglaltak lehetnek. Hétfő reggel email-ben kértem, hogy küldjék ki a nyilvános anyagokat. Még nem jutott rá masszív 1 mp idejük. Talán majd ma akad?

Lehet, nekem sem lesz időm ezek után helyi adót elutalni? Azért álljon meg a fáklyás menet! Ki van kiért? Ki kinek a pénzéből él?

Ahogy szinte mindenki, én is csak “híreket” hallok. Nem akarom elhinni némelyiket! Az ember mindig bízik a normalitás és a józan ész erejében. Csak egy példa: híresztelik, hogy a lakosság zömét igazságtalanul sújtó kommunális adót 8000-ről 15.000-re, azaz csaknem duplájára fogják emelni.

Ez olyan mértékű botrány volna, amit normális eszű és minimális erkölcsi érzékű emberek részéről nem tudok elképzelni. Arra ugyanis elég lenne, hogy jól felbosszantson mindenkit! Arra meg kevés, hogy érdemben javítson a város helyzetén.

Persze, ez csak egy “hír” s reméljük, hogy ebben a formában nem igaz! Bár “ezekről” mindent el lehet képzelni (macskaköröm a lakossági értékítélet idézése miatt). Itt az ideje, hogy odafigyeljünk a helyi “politikusok” dolgaira! Követeljük meg, hogy valóban a város érdekében szülessenek döntések. Ami eddig volt, az ugyanis nem túl biztató!

Többféle módon lehet befolyásolni a helyi döntéseket. Személyes megjelenéssel történő nyomásgyakorlással holnap, utólag pedig majd a polgári engedetlenséggel. Mindenkinek jobb lenne azonban, ha a választott képviselők és a Hivatal általunk eltartott munkatársai is tisztességesen állnának a munkájukhoz.

(a szellemileg alultápláltabbak kedvéért jegyzem csak meg, “állambácsi” nem a levegőből kivont pénzt juttat a város működésére, hanem csak az általunk befizetett adókból és járulékokból ad valamennyit vissza)

Reklámok

Holnap testületi ülés!” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Szia Dénes Úr! Nem tudod véletlenül, hogy kik lesznek a bizottság kültagjai? Én csak bízom abban, hogy echte csepregit fognak választani, mert nagyon fontos tudni, a családok kilétét, származását, anyagi helyzetet egy-egy szociális döntésben. Egy ide betelepült embernek erről fogalma nincs, hogy betöltött posztokra mily nagyon fontos az, hogy valaki született csepregi legyen. Csak hallomásból jut információhoz, az viszont nagyon téves is lehet, pl. egy lakás bérlésnél, vagy még más sok fontos okból.

  Válasz
 2. Ha ez így van, ahogy mondod- a kommunális adóval kapcsolatban, nos talán el fog gondolkodni az a nyugdíjas is, aki hallgatott azokra, akik megmondták neki, kire is “köll” szavaznia! Meg arra is kíváncsi lennék amúgy, ” dombi állampolgárokon” hogyan hajtják be a helyi adókat!

  Válasz
 3. A legnagyobb gond az átláthatatlan egyedi mentességek és az egyes cégeknek adott kedvezmények rendszere. Egy tisztességes városvezetésnek ezeket kellene megszüntetni, nem az adótitok mögé bújni! Holnap kiderül…

  Válasz
 4. bettercsepreg!
  Csepregen laksz egyáltalán, hogy ezt a szóhasználatot nem ismered? Szoktál járni a Hivatalban? Őket láthatod ott egymásnak adni a kilincset segélyért kuncsorogni! De ők azok, akiket látsz a trafik előtt álldogálni, a Promenádon ücsörögni munkaidőben. Számukra újult meg a Főtér is!
  D. J-vel amúgy egyetértek. Elvonatkoztatva a “dombiaktól” érdekes nevek szerepelnének azon a listán, kik miért is kaptak a helyi adók alól mentességet az elmúlt 20 évben. Nyakamra a bökőt, hogy jó ha fele volt rászorult!
  Azt is meg kéne nézni, kinek adnak tüzifatámogatást! Többen ugyanis áruba bocsájtják azt, ergo nem rászorultak!

  Válasz
 5. Csepregen élek születésem óta, a városházára nem szoktam járni mert nincs ott dolgom…

  A cigányok “dombinak” nevezését még sose hallottam!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s