Csepregi ülés további részletei

Az ülés az előző ciklusban megszokott elrendezésű teremben folyt. Ez is jelképesen mutatja, hogy csak látszólagos változás történt. Az ülésrend is mutatta a pozíciókat. A PM két támogatója, az APM és a pénzügyi bizottság elnöke egymás mellett ültek. A zászlókkal szemben ülő PM balján 4 hivatali hölgy foglalt helyet. A volt jegyző úr képviselőként egyedül, míg másik három képviselő a több asztalból összetolt nagy asztal ellenkező végén.

Mindez a tipikus falusi képviselő-testület fílingjét tükrözte az előző és a mostani ciklusban egyaránt. Még szerencse, hogy a polgárokat mindez nem érdekli…

Kovács András, a humánpolitikai bizottság (na, ez az elnevezés is egy agyrém!) elnöke napirend előtt kérdéseket intézett a PM-hez. Utóbbi nyelvbotlásként (?) interpellációnak nevezte az írásban átadott kérdéseket s rögtön nekiállt válaszolni (azaz mégiscsak kérdésként kezelte). Mindez háromnegyed órát vett igénybe. Megjegyzem, ennek nyilvánosság nélkül semmi értelme sem volt. Remélem a képviselő úr legalább a Facebookon megosztja majd egyébként valóban érdekes kérdéseit!

Ezt közel félórás polgármesteri beszámoló követte, napi bontásban mikor s kivel találkozott, milyen megbeszéléseket folytatott. Ez is az előző ciklusokból átvett rossz gyakorlat! Ha mindenáron ragaszkodik ehhez, akkor adja oda írásban a képviselőknek, vagy tegye ki a város honlapjára. Aztán ha valakinek kérdése van, az kérdezze meg tőle s kapjon is választ.

Szervezetlenség és amatőrizmus. Persze Csepregen ez a megszokott módi. A kőszegi rendőrkapitány és a büki őrsparancsnok például egy órát várakoztak a folyosón, mert az előzetes kalkuláció szerint 17 órakor került volna sor rájuk. Röhej és méltatlan! Azt már nem tudom, PM úr legalább elnézést kért-e az udvariatlanságért, mert én magam már csak távoztomban üdvözöltem őket?

Úgy tudom, hogy két bizottsági kültagot sikerült megválasztani. Pócza Zsolt a pénzügyi, míg Enzsöl László a – lehetetlen nevű – humánpolitikai bizottságba került, ők jelen voltak s esküt is tettek (hallom utólag, hogy Galántainé Lenkét is megválasztották, de vele nem találkoztam – talán később érkezett).

Nem fogadta viszont el a testület a PM Kovács András kérdéseire adott válaszát s nem választotta meg a pénzügyi bizottság kültagjának a másik javasolt urat.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s