Eldőlt Csepreg sorsa

Ma két bejegyzést is írok a témában, mert túl sok lenne egyben. Most a lényeg, a következő pedig az egyebek. A címnél gondolkodtam egy kérdőjelen, de lemondtam róla. Más kérdés, hogy egy későbbi szerencsésebb helyzetben jobbra is fordulhatnak a dolgok. Attól azonban egyelőre reménytelennek látszó távolságban vagyunk.

Amikor PM-jelöltként indultam, 16 éves tapasztalatom alapján pontosan láttam mit kellene és mit lehetne tenni. Sokan azt mondták, úgysem lehet semmit sem csinálni! Nos, mintha nekik lenne igazuk. De nincs…

Nehéz eldönteni, hogy az alkalmatlanságot vagy a gyávaságot nevezzük-e meg oknak? Vagy esetleg a naív csodavárást, netán bizonyos érdekek kiszolgálását, vagy egyszerűen a belátás és mérlegelés hiányát? Az eredmény szempontjából egyre megy.

Még örülhetnénk is neki, hogy egy “előterjesztői módosító indítvány” elfogadásával eltekintettek a kommunális adó emelésétől. Ezzel persze nem akarom megmondani mit csináltak a pénzügyi bizottság azt már megszavazott tagjainak a szájából…Ergo a városvezetés először elhatározta a durva, 50 %-os adóemelést, majd meghátrált. Most talán tapsot vár a polgármester azért, mert eltekintettek a lakosság a megsarcolásától.

Más kérdés azonban, hogy a város kiadásait valamiből finanszírozni kell(ene). Pláne, hogy tegnap elfogadtak egy – számomra még ismeretlen tartalmú – új SzMSz-t is, mintegy fű alatt, titokban. Annyi derült ki az ülésen, hogy a hivatali létszám további bővítésével önkormányzati tanácsadó kerül kinevezésre a PM megbízatásának időtartamára. Az egyik képviselő rákérdezett: miből lesz finanszírozva? A város saját bevételeiből, hangzott el a válasz.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s