Csepregi kremlinológia

Az ember a város weboldalán megjelenő indirekt közlésekből következtethet a lényegi dolgokra. Talán majd szemtől szemben is hallunk valamit, hiszen elvileg még az idén kell egy közmeghallgatást tartani. Hogy gyakorlatilag is meg lesz-e tartva? Majd kiderül.

Meglepetéssel olvasom, hogy továbbra is lesz aljegyző! Az állás eddigi betöltőjének jegyzővé történt előrelépése lehetővé tenné ugyanis akár a szerintem nem okvetlenül szükséges poszt megszüntetését is.

Persze minden mindennel összefügg! Sajnos ma már az önkormányzat gyakran gúzsba kötve táncol, tehát nem tud igazából szabadon gazdálkodni a város pénzével sem, mert állambácsi meghatározza neki, mit mire költhet. Tehát elképzelhető, hogy a megtakarítás eredményéhez nem tudna hozzáférni, akkor meg minek is spóroljon? Pedig nem kis pénzről van szó! S a tévedés elkerülése végett minden “fideszbolond” számára is le kell szögeznem, hogy állambácsinak egy fillérje sincs olyan, amit ne mitőlünk szedne be közvetlen vagy közvetett formában. Tehát a népbolondító, idióta szövegek az osztogató állambácsiról a szellemileg alultápláltaknak vannak feltálalva.

Egy biztos azonban, még a “fideszbolondok” is elméletileg bürokráciaellenesek. Pláne, ha a bürokraták nem közvetlenül az ő családjukból kerülnek ki.

Még a mostani gúzsba kötő fideszes pártállami szabályok között is meg lehetne találni a módját, hogy az igazgatási kiadásokra jutó összegek maximálisan hasznosuljanak és a helyben élők érdekeit szolgálják. A “csepregi emberek” háborognak ugyan, hogy nem csepregiek irányítják a várost, de hát kérem, ők szavazták meg a “fidesz-idiotizmus” és a megalapozatlan csodavárás jegyében.

Ez van. Előbb utóbb észhez kell majd térni Csepregen is!

Reklámok

Csepregi kremlinológia” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Naív álmodozó vagy, már mondtam párszor! Csepregen sosem voltak észnél és nem is lesznek!

  Válasz
 2. Ha a következő hetek eseményeinek következményeként előzetes letartóztatásba fog kerülni a csepregi PM, akkor a jogerős ítéletig az APM gyakorolja a jogkörét vagy új választást kell kiírni?

  Válasz
 3. Elég bizarrul hangzik! Ha előzetesbe kerül valaki, azzal még nem szűnik meg a mandátuma. Tehát átmenetileg az APM helyettesíti. Új választásnak akkor van helye, ha bármilyen okból megszűnik a PM megbízatása.

  Válasz
 4. Nem megy át, bár elvileg megtehetné. Egy ilyen ritka eset csak átmenetileg állhatna fönn. De elméletileg egy bírósági büntetőügy miatti akadályoztatás jogerős ítélet nélkül akár évekig is húzódhat.

  Válasz
 5. S miért is kerülne előzetes letartóztatásba a mostani PM? Világosítsatok fel!

  Válasz
 6. lacus!

  Miért ne kerülhetne?

  A kérdés lényege az volt hogy olyankor mi lenne a helyzet! Az APM gyakorlatilag “megörökölné” a posztot a jogerős bírósági döntésig, (ami meghozatala akár az 5 éves ciklus végén is túlnyúlhat) vagy új választást kéne kiírni?

  Válasz
 7. Már azt hittem, tudsz valami biztosat, hogy vaj van Vlasich füle mögött, de ezek szerint téves következtetést vontam le!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s