Közterület rendje

Jogos, hogy a közterületeken rend legyen. Senki se használja azt indokolatlanul építő- vagy tüzelőanyag, netán használaton kívüli járművek, építési törmelék stb. tárolására. Ahogyan hallom, sokan felszólítást kaptak, hogy szüntessék meg az ingatlanuk előtti közterület engedély nélküli használatát. Nagyon helyes.

A következő lépésben akár az ingatlanok rendeltetéstől eltérő, a szomszédoknak kárt okozó használatára is kiterjedhet az önkormányzat figyelme. Hiába, új seprű, jól söpör! Még pénzébe sem kerül mindez az önkormányzatnak. A levelet egyszerre ketten – a jegyző és a polgármester is aláírták, de egyes szám első személyben fogalmaz. Akkor vajon melyikük írta? Elég lett volna egyikük is…

Azért nem ártana a lakossággal sem felvenni a kapcsolatot! Hallani ugyanis olyant is, hogy jogtalan felszólítás is kiment. Az önkormányzat ugyanis nem a lakosság zaklatására, netán sanyargatására van, hanem a szolgálatára! Azért tarjuk fenn az adófizetők pénzén. Mikor lesz az idén közmeghallgatás? Az előző összetételben elsumákolták, az újban viszont papíron kötelező.

Akkor jogosan akarja egy önkormányzat betartatni a papírra fektetett szabályokat, ha önmaga is betartja a rá vonatkozókat. Erre várunk.

Reklámok

Közterület rendje” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Arra kíváncsi lennék, a Barátság utca végén lakóknak is ment-e ki felszólítás! Mert ott ázsiai állapotok uralkodnak! Sokat járok-kelek a városban, sokat látok és hallok,de azokat a viszonyokat kell legelőször megszüntetni, utána beszélhetünk sok minden másról!

    Válasz
  2. Egész sokan megnézték a város oldalán a felhívást a mai “betekintési lehetősre a vagyonnyilatkozatokba”! Lásd itt:

    http://www.csepreg.hu/hu/hirek/onkormanyzat/kepviseloi-vagyonnyilatkozatokba-torteno-betekintes.html

    Talán azért mert tegnap este már egy országos TV csatornán is felhívták a figyelmet arra hogy Csepregen hogy trükközik az önkormányzat! A szokásos 40 megtekintés helyett majdnem 1800-nál áll a számláló…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s