Képviselők vagyontalansága

Tegnap négy heti várakozás után lehetőségem volt betekinteni a csepregi képviselők és a PM vagyonnyilatkozataiba. Megjelent a jelenlegi és a volt PM (most képviselő), a vagyonnyilatkozatokat kezelő pénzügyi (!) bizottság elnöke és a hivatal két munkatársa. Betekintőként rajtam kívül a http://www.nyugat.hu újságírója érkezett a terembe PM úr társaságában. Jegyzőkönyv is készült, hogy óra perckor mikor néztük meg egyesével a 7 nyilatkozatot. Mindez az ülésteremben volt megrendezve.

Közölték, hogy jegyzetelni lehet, de a nyilatkozatokat fotózni nem. Én pedig azt jeleztem, hogy kb. 20 percre lesz szükségünk a vagyonnyilatkozatok kijegyzeteléséhez (kalkulációm pontosnak bizonyult).

ABC sorban tömören a lényeg:

Dr. Erdősi László volt jegyző, most képviselő szinte teljesen vagyontalan, sem lakóingatlana, sem autója nincsen. Egy 4787 m2-es siófoki szántó az egyedüli bevallott tulajdona.

Hárominé Orbán Erika alpolgármester pozitív kivétel a cím alól. Olyannyira, hogy a tulajdonában lévő ingatlanok nem is fértek el az űrlapon. Így az egyéb közlendők alatt írt be két helyrajzi számot, egy erdőt és egy gyümölcsöst. De az nem derült ki, hogy ezek hol vannak és mekkorák, illetve mikor szerezte őket. Úgyhogy javasoltam a nyilatkozatokat kezelő bizottsági elnöknek, pótlapon korrigáltassa ezt a hiányosságot. APM asszony földbérletből származó bevétele is elég lazán került megadásra: 3-400.000 Ft/év. Lehet, hogy az eladott termény árának bizonyos százalékát kapja s azért ilyen tól-ig?

Király Árpád ex PM, most képviselő ha ingatlannal nem is, de 2007-ben vásárolt autóval és 2002 óta motorkerékpárral rendelkezik.

Kovács András humánpolitikai bizottsági elnök is valamelyest kivétel számba megy. Egyedül neki van számottevő megtakarítása és számlakövetelése. Két autója közül a drágábbat 2007-ben vette, míg egy másikat tavaly. Ajándék formájában jutott 2011-ben egy 1499 m2-es szőlőterülethez, örökség gyanánt pedig tavaly egy lakóingatlan feléhez.

Rabi Imre városfejlesztési és pénzügyi bizottsági elnök egy felszámolás alatt álló Kft. 50 %-ának a tulajdonosa és 149.332 CHF hiteltartozás 50 %-a is az övé. Amúgy sem lakóingatlannal, sem autóval nem rendelkezik.

Vlasich Krisztián polgármester egy 55,87 m2-es szombathelyi lakás felének a tulajdonosa. Emellett egy Peugeot 206-os, 2001-ben vásárolt autója van. Ezek szerint vagyona az elmúlt négy évben semmivel sem gyarapodott.

Ziembicki Erzsébet képviselő, egyben művházigazgató asszony szerény vagyona is változatlan 2010 óta. Egy 85 m2-es lakóház felével, egy örökölt zalaegerszegi lakás 1/3-ával, egy 1259 m2-es szántó és gyümölcsössel, valamint egy 2005 óta lízingelt Suzuki Ignis autóval rendelkezik. Kisebb hiányossága bevallásának, hogy “esetenkénti” pályázatokból kifizetett jövedelmére utal ugyan, de azok mértékét elmulasztotta közölni.

Reklámok

Képviselők vagyontalansága” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Bizonyára ismét egy hókuszpókusznak, egy megrendezett színházi előadásnak voltál részese! Ha ezek a nyilatkozatok valósak, mire ez a nagy titkolódzás akkor? A nyilvánosság ilyen mértékű korlátozása mire jó? Talán ne jusson el információ azokhoz, akik esetleg némelyik képviselő, netán a PM anyagi helyzetéről többet tudnak? S a Polgármester vajon miért adta nevét ehhez az eljáráshoz? Érdeke fűződik talán hozzá?
  Mind mind megválaszolatlan kérdések, s a testület szerintem ezzel a hozzáállással óriási öngólt lőtt! Bár meg kell jegyezzem, én egyedül Kovács Andrásra szavaztam a jelenlegi képviselők közül, tehát csalódás ilyen szempontból nem érhetett!

  Válasz
 2. A PM vendéglátó egységei és lakásai ezek szerint más nevén vannak! Ő csak szelektálja és lekáderezi a hozzájuk jelentkezőket. Például másfél órás faggatózás alatt a pultoscsaj állásra jelentkezőtől megkérdezte: “Hogyan látod Magyarország jövőjét? Jó irányba halad a mostani kormánnyal az ország?”

  Az APM meg nem tud értelem szerint kitölteni egy adatlapot és nem ismeri a mértékegységeket?
  A pénzügyi és városfejlesztési bizottság elnöke, meg nem veszi észre hogy hibásan töltötte ki az APM?

  Kik ezek az analfabéták? Alkalmasak vajon a pozíciójukra?

  Válasz
 3. Elmesélek egy mai utcai beszélgetést, ami ma köztem és egy nyugdíjas hölgy ( köztudottan FIDESZ-érzelmű) közt zajlott le!
  A szokásos üdvözlési formulák után zanzásítom a lényeget:
  hölgy: – micsoda aljas emberek élnek itt Csepregen, hogy a más zsebében szeretnének turkálni, az a Dénes, az a legrosszabb közülük!
  jómagam: – szerintem semmi köze a dolognak a zsebben való turkáláshoz, aki közfeladatot, tisztséget vállal, annak a vagyoni helyzete igenis nyilvános, és anyagi gyarapodása nyomon követhető!
  hölgy:- azért mondom ezt, mert engem is megfertőzött a kommunista propaganda, pedig azok ahogy hazudtak 50 évig, hazudnak manapság is!
  jómagam: – De mondjon Csepregen csak egy kommunistát!
  Hölgy: – az a Dénes az a legnagyobb, aztán a Király Árpi, a Molnár Sanyi, A Ziembiecki meg még sorolhatnám
  Jómagam:- A Király Árpi, a Ziembicki ugyanúgy bent vannak a testületben és ugyanúgy megszavazták, hogy a csepregi képviselők vagyonnyilatkozatából kizárják a nyilvánosságot, ezek szerint aki megszavazta, az mind kommunista?
  Hölgy:- Mert a kommunistáknak van titkolnivalója, ők tették zsebre a pénzt az utóbbi 20 évben is!
  Jómagam: De Vlasich kezdeményezte ezt az eljárást, ezek szerint ő is kommunista és titkolnivalója van?
  Hölgy: – Én egy megtévesztett ember vagyok, minden hülyeséget elhiszek, a Krisztiánnál tisztességesebb polgármesterünk még soha nem volt, a kommunisták akarják besározni csak őt meg a fideszeseket!
  Íme kérem 2014. Magyarország, Csepreg!

  Válasz
  • Szomorú kép a hölgy szellemi, erkölcsi, mentális állapotáról. Az ilyen végtelenül buta embereken alapul Orbánék hazánkat tönkrevágó rendszere. A buta “magyaroknak” nem a polgári piacgazdaság és demokratikus jogállam kell, hanem ez a felcsúti paraszt, a mucsaiság, a szellemi sötétség… szomorú.

   Azt nem is említem, hogy engem vajon milyen alapon kommunistáz? Persze, ha az a “kommunista”, aki rühelli Orbánt és az egész erkölcstelen, überhazug, maffiózó bagázsát, akkor tényleg én vagyok Csepregen a No 1-es kőkemény hard-“kommunista”. Ilyen értelemben büszkén vállalom, sosem titkoltam. Persze nem óhajtom átvenni ezt a primitív fideszes szövegelési stílust. Most is csak azért teszem, mert felháborodtam az ostobaságon.

   Amúgy konzervatív, szekuláris elkötelezettségű, európai elkötelezettségű, modern polgári értékrendű liberális demokrata vagyok. A “nemzeti” szót már nem említem, mert ezt a szót teljesen hiteltelenné tették és a végsőkig alázták az elmúlt években. A lopás, csalás, hazugság, demagógia és kleptokrácia kötődik hozzá, sajnos teljesen lejáratódott…

   Válasz
 4. Lacus!

  A maximum 25 éves, rúdtáncos végzettségű (a Facebook adatlapjáról más nem deríthető ki) tanácsadója a polgármester úrnak hogy tetszik?

  Hogy mennyiért ad tanácsot havonta azt lehet tudni?

  Válasz
 5. Nem ismerem a hölgyet, facebookom nincsen, így nem tudok a témához hozzászólni még!

  Válasz
 6. Köszi, kép alapján már be is tudom azonosítani, hogy a szemrevaló hölgyet láttam már fényképezni csepregi rendezvényeken. Jah kérem, Krisztián ezek szerint megadja a módját annak, milyen dekoratív munkatársak veszik körül.De míg fogalmunk sincs, miben is tehetséges a hölgy, ne törjünk rögtön felette pálcát! Miért is nem indultam polgármesternek?

  Válasz
 7. Rúdtánchoz konyít, -ez kiderül az adatlapjából.
  Az ehhez kapcsolódó egyéb tevékenységeket már nem reklámozta, -legalábbis nem a facebook-on!

  Válasz
 8. Csak önmagam tudom ismételni!
  Érthetetlen, hogy elvileg értelmes emberek ekkora baklövést hogyan követhetnek el! Egy sem akadt a képviselők közt, aki felállt volna és azt mondta volna:” Krisztián, ilyen böszme dolgot már ne cselekedjünk, hisz ha megtesszük, az egész város, az egész megye arról fog sutyorogni, kinek mi eltitkolnivalója lehet! Nem akarok itt pletyka üzemmódba kapcsolni, de már elég érdekes verziókat hallottam, Vlasich, Király meg Ziembicki, Hárominé miket is titkol el az emberek elől rokonaira, családtagjaira íratva!
  Ez nagy öngól volt a testülettől, akkora, hogy nehéz lesz ezután hitelesnek maradni!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s