Lehetne szabályosan is?

Tényleg nem a kákán akarok csomót keresni s aki ismer tudja, nem kenyerem a részleteken és a formalitásokon való rágódás, de…

Ha már nagy nehezen rászánja magát a PM a 2014. évi – a naptári évben mindeddig az elődje által elsumákolt – csepregi közmeghallgatás összehívására, éppen tehette volna szabályosan is. Ugyanannyiba kerül s mégis jobban veszi ki magát!

Az egyetlen fórumról van szó ugyanis, ahol nem korlátozható az állampolgárok felszólalási és kérdezési joga. Márpedig van miről beszélni Csepregen. Ez még akkor is így van, ha esetleg sokan nem élnek vele, mondván: “úgysem lehet itt semmit sem elérni”…

A város honlapján tegnap közzétett, december 18-án 17 órára szóló meghívó hiába van visszadátumozva december 5-re, ha a honlapon azt csak 11-én tették közzé, azaz 7 nappal korábban. A szabály úgy szól, hogy a közmeghallgatást legalább 8 nappal előbb kell meghirdetni (ami természetesen úgy értendő, hogy a hirdetés napját követő 8. napnál előbb nem lehetne megtartani). Az internettel nem rendelkező polgárok számára a város hirdetőtábláin is ki kell rakni a meghívót. Tegnap délután 14 óráig az sem történt meg.

Valóban kiérdemeltük a “legtranszparensebb város” címét?

http://444.hu/2014/12/06/ime-a-legatlathatobb-magyar-varosvezetes4/

A meghívó tartalmi gondját meg ne is említsük ezek után! Meghallgathatja a lakosság a volt és a jelenlegi PM és a két bizottsági elnök előadását. Az új törvényi szabályozás szerint minden képviselőnek is számot kell adnia évente egy alkalommal a munkájáról.

Ennyi? Pedig nem róluk szól ez a műfaj, hanem éppenséggel a nekik felteendő kérdésekről, állampolgári probléma-felvetésekről.

Ezúton javaslom PM úrnak a napirend kiegészítését az alábbival:

3. Az állampolgárok hozzászólásai, kérdései

A tisztelt polgároknak jelzem, amit mondanak, azt jegyzőkönyvben kell rögzíteni s helyben, vagy később írásban kötelezően meg kell válaszolni. Ha valaki a választ nem fogadja el, azt is rögzíteni kell…

Reklámok

Lehetne szabályosan is?” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Közben egy állítólagos helyi fidesz mániás, valamilyen Günter este kikotyogta, hogy itt lakik, ebben a szombathelyi utcában a csepregi polgármester!

    Akkor ez a megfejtés, -de ez eddig titok volt?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s