Változott-e valami?

Két hónappal vagyunk túl a legutóbbi, PM-váltást és két új képviselőt hozó helyhatósági választáson. Elvben nem nagy idő a 60 hónapra (5 évre) elnyert mandátumból. Viszont ne feledjük, mindig az első lépések a legfontosabbak. Ráadásul a jövő évet megalapozó döntéseket csak november 30-ig lehetett volna meghozni. Az meg már mögöttünk van, úgyhogy bizonyos értelemben az egész ciklus első negyede már kárba is veszett.

Persze, mint szinte minden, ez is nézőpont kérdése! Ha csodákban, ajándékokban hiszünk, akkor nem is kell semmit tennünk, hiszen majd külső szponzorok, jóakarók megoldják helyettünk. Télapó, Mikulás, Jézuska és társai…

De a viccet félretéve: történt valami érdemi? Szerintem nem.

Mi történhetett volna? Persze, történelmietlen kérdés a “mi lett volna, ha”, de mégis:

A helyi bevételek olyan mértékű megemelése, ami lehetővé tette volna, hogy elkezdjen jobban működni a város. A Polgármesteri Hivatal komoly karcsúsítása és ügyfélbaráttá tétele. Biztosítani lehetett volna az önkormányzati döntéselőkészítés nyilvánosságát. Az ülések közvetítését, a lakosság rendszeres tájékoztatását, sőt beleszólási lehetőségének biztosítását. Semmibe sem kerülne például az írásos előterjesztések elérhetővé tétele a város honlapján. Értesülhetnének a polgárok a bizottsági ülések időpontjáról és napirendjéről is? A várost érintő ügyekről akár napi szinten is tájékoztatni lehetne legalább a honlapon, hirdetőtáblákon. Hiszen amit a közös pénzünkből finanszírozunk, az mindenkire tartozik!

Nos, ezek nem történtek meg. Ami kevés történt (jegyzőváltás, városgondoki személycsere, önkormányzati tanácsadó felvétele), arról sem kapott korrekt tájékoztatást a lakosság. Szóbeszédek és pletykák vannak, mint hírforrások.

Nincsen ez így rendben, tisztelt PM úr és képviselő hölgyek, urak! Nagyon nincs rendben!

Reklámok

Változott-e valami?” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s