Csepreg állása

Ahogyan tegnap az ország, úgy ma Csepreg dolgait elemzem röviden. Októberben megvolt a 7. önkormányzati választás, mely a két megelőzőhöz hasonlóan PM váltást eredményezett. Egyébként meg fura helyzet alakult ki, mert az új városvezető kampánybeli támogatói és az országos “álompárt” jelöltjei közül senki sem került be.

Így Vlasich Krisztián már a kampány során paktumra kényszerült a 2010-ben bukott ófideszes városvezetővel, aki visszalépett a független jelöltségtől. Cserében a felesége lett az alpolgármester. Ezt az idén szoros versenyben bukott független PM hívei, a “royalisták” is elfogadták a nagy népfrontos összefogás kedvéért. Ugyanígy alábbhagytak az újfideszes PM szombathelyi lakhelyével, gyermeke ottani iskolába járásával kapcsolatos kritikák is.

Még azt is benyelte az álompártért rajongó orbánista közeg, hogy az új PM Szombathelyről hozott városgondnokot és kampánybeli fő segítőjét, egy szombathelyi ifjú hölgyet is bevitte a városházára egy újonnan kreált – s ismeretlen mértékben honorált – politikai tanácsadói állásba.

November során érdekes fordulatokat hozott a 2015-re vonatkozó tervezés is. Először elhatározták a kommunális adó 50 %-os (!) emelését, majd jó álompárti szokás szerint a népbarát “jó PM” módosító indítványt nyújtott be, hogy mégse emeljék azt. Mellékesen, de mégsem mellékesen: párhuzamosan a vállalkozások építményadójának szerény mértékű emelésétől is eltekintettek (most hadd ne magyarázzam, hogy ennek mi lehetett volna a szerepe). Ilyen formán nem tudni mi a fedezete a 2015-ben várható kiadásoknak?

A kevésbé jó hírekről csend és hallgatás. A szennyvíztisztító beruházás pályázatát például elutasították. Álompárti szíves közlés szerint azonban majd újra beadják, mert “kormányzati ígérvény” van rá, hogy előbb-utóbb jut erre is pénz.

Tényleg nem a hiperkritika beszél belőlem, ha azt mondom: gyakorlatilag semmit sem csinált eddig az új önkormányzat. Majd meglátjuk milyen költségvetést lehet kihozni az állam által visszaosztott pénzből és az eddig megszokott szerény helyi bevételekből.

Reklámok

Csepreg állása” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Szerintem az, hogy semmit nem csinált, ez HAZUGSÁG és ferdítés!
  Úgy gondolom, ha az első 2 hónapja alatt legalább ennyit csinál Háromi és Király is, már nem itt tartana a város! Mondom én, aki Veled ellentétben a kezdetektől fogva gyűlöli a FIDESZT! Én még emlékszem azokra az időkre, 1998 tájékára, mikor még istenítetted Orbánékat! Nem volt még blogod, de ugye azért már akkor is jártál a Bajcsy utcai vendéglátóegységbe, s politikai nézeteidet akkor sem fojtottad magadba!
  S megelőzve kérdésed mit is csinált, amit elődei nem, íme egypár! A módszerbe bele lehet kötni, de a tényekbe nem!
  1. Érdemi munkavégzés történik a Promenádon, nemcsak lapát meg seprűtámasztás a közmunkások részéről! S nem 11-kor üldögélnek a helyi kocsmákban már, hanem csak késő délután!
  2. Hivatali munka és személyzet átszervezése, régi városgondnok leváltása!
  3. Kísérlet az illegális szemétlerakó megszüntetésére a régi Vasútállomás rakodóterületén- ott van Tőled 250 méterre, de fogalmad sincs róla, mi történik körülötted? Ha én képviselő lettem volna, mikor azt létrehozták teljes mellszélességgel kiállva tiltakoztam volna ellene, s követeltem volna a megszüntetését!
  4. Annak ellenére, hogy szombathelyi a városgazda, a hóeltakarításban semmi fennakadás nem volt annak ellenére, hogy hétvége volt! Mikor még csepregi volt, tudok olyan házat, ahová könyörögni kellett sokszor a hótolónak, ugyan már, ő is csepregi lakos, méltóztassanak már az utat letolni, ha nem esik nehezükre!
  5. A lakosság részére elérhető pályázat megírásában segít a lakosoknak a hivatal, ilyenre korábbról nem emlékszem. S ne gyere most a Bursa Hungaricával, mert azt minden normális önkormányzat csinálta mindig.
  6. jó, ez már politika, de Ágh Peti révén milliókhoz jutott a város! Emlékszem még azokra az időkre, amikoriban még az ÖNHIKI-t sem nyújtotta be a hivatal kényelmességből, mert annyi vele a papírmunka és a tisztelt hivatali apparátus bele sem vágott!
  Ezek igenis eredmények, -lehet, van még egyéb is, csak mivel nem állok közel a tűzhöz, ezért nincs róluk információm.
  S ne feledd, én nem Vlasichra szavaztam október 12-én, hanem Rád, de egyre jobban úgy érzem, hiba volt! Mert az éremnek mindig két oldala van, ne feledd! S valahogy Te az egyiket sosem látod, csak azt az oldalát, amit szeretnél látni s ez egy olyan személytől, aki közszereplő szeretne lenni nagyon helytelen!
  A módszerbe, hogy minden a nyilvánosság teljes mellőzésével és kiiktatásával történik, a személycseréktől kezdve a vagyonnyilatkozatok sajátos titkosításáig, abba bele lehet kötni és én is helytelennek tartom a megvalósítás mikéntjét! De az, hogy nem történt semmi, az egyszerűen NEM IGAZ!
  Ezúttal kívánok Neked és a blog minden látogatójának sikerekben és szerencsében gazdag Boldog Új Esztendőt! S bízva abban, hogy az állampárt minél előbb bebukik!

  Válasz
 2. A 3. pontban foglalt illegális szemétlerakót tényleg nem ismerem. Ilyen értelemben jogos a kritikád, a többit hosszú lenne kifejteni s fölösleges is…amíg a zemberek a látszatok és a hülyeség után mennek, kár beszélni bármiről is!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s