DEKA

Tegnap a nyilvánosság elé lépett a négy ismert, a közéletben aktív, de a politikától három lépés távolságot tartó személyiség (Ferge Zsuzsa szociológus, Horváth András ex-adóellenőr, Iványi Gábor lelkész, Lovas Zoltán ujságíró) által kezdeményezett Demokratikus Kerekasztal.

“Természetesen” a gúny és a lesajnálás hangnemében fogadta mindezt a mainsteam sajtó (Index, HVG). Ők inkább az elmúlthuszonötévező, zavaros ideológiájú bölcsészbölcsész ifjakat próbálják divatba hozni, akik akarnak is valamit, meg mégsem.

Az augusztus 8-a óta egyfolytában a Kossuth téren demonstráló OGYM (Ország Gyűlése Mozgalom) és annak alapítója, Szabó Gábor (Tuareg) is hasonló “fogadtatásban” részesül sajtóék részéről. Lejáratás, fikázás és gúny. Persze már az is valami, hogy egyáltalán foglalkoznak az Orbán-rendszer ellenfeleivel.

Mintha nem is lenne szakadékban a fele a fele ország s nem közeledne a szakadék széléhez még további újabb jelentős része? Mintha két életünk lenne? Volna időnk a további tehetetlenkedésre?

Lássuk be, szükség van a demokratikus pártokra is, meg a bölcsészbölcsész ifjakra is, az OGYM-re is, meg legfőképpen a tönkretett és nyomorba vágott milliók felébresztésére. Tömeg nélkül ugyanis nem lehet forradalmat csinálni, pedig igény és ok bőven volna rá!

Március 15-ig 48 nap van hátra!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s