Csepregi önkormányzat

Tegnap délután tartotta idei első ülését a tavaly októberben, éppen 110 napja megválasztott önkormányzat képviselő-testülete. Magam, szokás szerint az ülés elejébe hallgattam bele, így a kezdésről tudok csak beszámolni. A másik két helyi médium (Csepregi Krónika és Répcevidék) tudósítói is jelen voltak, remélhetőleg ők majd a későbbiekről is hírt adnak.

A meghirdetett időpontban a 7 tagú testületből csak hárman (PM úr és dr. EL, valamint ZE asszony) voltak jelen, így 20 percet várni kellett az ülés megkezdésére, míg be nem érkezett a negyedik (KÁ ex-PM) képviselő is. Sor került egy városfejlesztési-pénzügyi bizottsági kültag (BA, helyi vállalkozó) megválasztására és eskütételére is még az ülés elején, így teljessé vált a város gazdálkodásáért felelős grémium. Megjegyzem a december óta eltelt időszakról szóló polgármesteri beszámolót nem sikerült mindenkinek elfogadnia, de ennek inkább csak jelzésértéke van. A beszámoló egyetlen érdekes mondata az volt, hogy PM úr az intézményvezetőkkel lényegében közös nevezőre jutott a költségvetési számokkal kapcsolatban. Ezekre azért majd kíváncsiak leszünk! Metakommunkiációs jelekből ugyanis arra lehetett következtetni, hogy nem a bőség kosara fog megnyílni.

Mivel TV-közvetítés még egy vágókép erejéig sem volt, valamennyire pótolom azt. A terem berendezése maradt az új ciklusban az előzőhöz képest szerencsésebb U-alakú tanácskozóasztal. Mögötte – elrendezését tekintve szerintem nem szándékosan – a három zászlóval. Középen a csepregi, az előkelőbb (!) zászlótani jobboldalon az Európai Unió, a baloldalon pedig a magyar nemzeti zászló. Ha ezt Brüsszelben is látnák!

A képviselők helye a PM balján (!), a hivatali vezetők és munkatársak (7 személy!) a PM jobbján foglaltak helyet. Mindenki előtt puritán vizeskancsó, jó csepregi vízzel megtöltve. Ezt PM úr külön kihangsúlyozta s rögtön magyarázkodásba is kezdett, hogy előtte ugyan egy buborékmentes ásványvizes kis palack van, de az is csepregi vizet tartalmaz.

Magam négy órakor távoztam, a hivatalból kiszűrődő fények alapján az ülés még 8 órakor is tarthatott.

Reklámok

Csepregi önkormányzat” bejegyzéshez ozzászólás

 1. “Mindenki előtt puritán vizeskancsó, a PM előtt meg buborékmentes ásványvizes üveg, -állítása szerint abban is jófajta csepregi csapvíz…”

  Tipikus fideszes mosdatlan paraszti megnyilvánulás!

  Ezzel a palackkal talán azt demonstrálta, hogy előtte akár egy üveg Dom Perinon is lehetne, -abba se ugathatna bele itt a “falusiak” közül (így nevezik ő és a szombathelyi cimborái a csepregieket) senki se!

  Válasz
 2. Szerintem ezek a lényegtelen dolgok DJ, amikről írtál, az asztal alakja meg a vizeskancsók! Lényegesebbekről meg hallgatsz, mint a költségvetés, a megítélt 55 milliót mire is fordítják, igaz-e hogy az 55 millió ellenére vagy 100 milliós hiány mutatkozik a költségvetésben az intézmények irreálisan magasan tervezett igényei miatt? Mert ha ez így van és nem nyújtózkodnak addig, míg a takarójuk ér, akkor nagy bajok vannak az intézmények vezetésében no meg a testületben is, ha ilyen dolgokhoz adják a nevüket! Végre előre tervezhetően , januárban kap a város a központi költségvetésből támogatást, ha így nem hozzák ki nullszaldósra a költségvetést, teljesen alkalmatlan emberek a vezetőink a feladatukra! Messze nem az a helyzet, mint máskor, mikor állambácsi decemberben segít meg bennünk, vagy eladnak egy értékes ingatlant és decemberben kell a lyukakat betömködni!

  Válasz
 3. Lacus!

  Nem tagadom, egy álnaiv hozzászólás fog következni a részemről! Tehát:

  Olyan nagy baj nem lehet a költségvetéssel, hiszen sikerül a helyi utcaseprők és gallyazók parancsnokának leszerződtetni egy olyan 25 éves (!) diplomával és nyelvvizsgával rendelkező személyt, aki A Répcevidékben megjelent cikk szerint “korábban 100 ember főnöke volt egy építőipari cégnél”!
  Nyilván nem úgy rúgták ki onnan, és csődbe se mehetett a vállalkozás, (akkor nyilván ezt megemlítette volna a cikkben a fiatalember) hanem azért jött városunkba az említett vezetőnek született személy, mert itt jobban meg tudják fizetni mint a versenyszférában!

  Teljesen hülyének nézi Vlasich és bandája ezt a szerencsétlen várost és lakóit?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s