Évértékelő

Mostanában ritkán szólok politikáról, úgyhogy itt az ideje röviden értékelni az elmúlt év fontosabb történéseit.

2014 áprilisában lezajlott az Orbánék által kellően megfabrikált új szabályok szerint a parlamenti választás. Hiába kapott az álompárt több mint félmillióval kevesebb hazai voksot, ha hajszállal is, de meg tudta őrizni 2/3-os, az alkotmányt/alaptörvényt akár naponta változtató többségét. Ehhez persze kellett a szerencsétlen, önmagát sokszorosan kimiskároló ellenzék, meg a mögötte álló szélkakas, felelőtlen “véleményformáló értelmiség” is.

Az EP-választás arányai lényegében azt mutatták meg, milyen lett volna a magyar országgyűlés összetétele mesterségesen manipulált játékszabályok nélkül. Maradt volna a Fidesz szerény, egyszerű többsége.

Az őszi önkormányzati választás eredménye a szintén megfabrikált szabályok mellett ugyanúgy biztosította Orbánék számára a főváros megtartását. Emellett lényegében semmi sem változott, azzal a nem lényegbevágó megjegyzéssel persze, hogy az ellenzék kis mértékben javított ugyan, de ez semmire sem elég.

Az állampárt hatalmas szerencséjére a kitiltási-korrupciós botrány csak a helyhatósági választások után robbant ki. További szerencséjük a tiltakozó megmozdulások szervezőinek totál alkalmatlansága és impotenciája, valamint a hideg időjárás beköszönte.

Mégis van remény, a magyar történelem ezzel nem ért véget. Rajtunk múlik a folytatás. Mielőbbi alapvető korrekcióra van szükség, még az idén!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s