Változás Csepregen!

Tegnap örömteli felfedezést tettem a város honlapján. Felkerült az első képviselő elérhetősége, önéletrajza és vagyonnyilatkozata:

http://www.csepreg.hu/hu/onkormanyzat/kepviselotestulet/kovacs-andras-jozsef.html

Így korrekt! Megjelent a város költségvetéséről döntő február 26-i képviselő-testületi ülés meghívója is, 13 nappal előre! Ugyanekkor új szociális rendeletet is elfogadnak, valamint szó lesz a várossá válás 20. évfordulójához kapcsolódó rendezvényekről is.

Köszönet ezekért a pozitív és előre vivő lépésekért. Célszerű volna a város lakosságát széles körben érintő rendeletek tervezeteit is nyilvánosságra hozni, hiszen csaknem két hét áll rendelkezésre esetleges jobbító javaslatok megtételére. Mivel ezek nem titkosak, gondolom semmi akadálya!

Reklámok

Változás Csepregen!” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Miféle visszaszámlálást akar ez jelenteni? Én vagyok tudatlan vagy kimaradtam valamiből?

  Válasz
 2. Lacus!

  Az önkormányzati választás után legkorábban 6 hónappal oszlathatja fel magát egy település képviselő-testülete.
  Április 12 vasárnapra esik, 13-a hétfőre, -amikor is 4 képviselő (mint többség a PM-el együtt 7 tagú testületben) feloszlathatja önmagát és ez esetben új polgármester és képviselő választást kell tartani!

  Válasz
 3. Aztán miért is kéne feloszlatnia magát? Talán nem hozzák ki a költségvetést nullára? Állítólag az intézmények nem a realitásokat és a pénzügyi lehetőségeket figyelembe vevő igényeket nyújtottak be, hogy az az 55 millió az semmire sem lesz elég! A problémák itt vannak amúgy már régóta. Már Molnár Sándornak meg kellett volna lépnie, hogy a bevételekhez igazítani a kiadásokat, s azóta csak gördítik maguk előtt a mindenkori testületek a problémát, de a megoldásra kevés igazi tett születik. De ha az intézményekben- lásd hivatal, lásd iskola több mint fele dolgozó nem csepregi, iszonyatos összegekbe kerülhet az útiköltség-térítése a vidéki dolgozóknak. Pedig diplomások szép számmal akadhatnak a városban, akik a feladatokra megfelelnének. Miért nem csepregiek dolgoznak a hivatalban, tanítanak az iskolában? Jó pár milliót felemészthet az útiköltség-térítésük. Bár az iskola már nem az önkormányzat problémája, hanem a tankerületé!
  Apropó! Ki tudja mi egy tankerület-igazgató feladata? Órákat látogat meg aláírogat papírokat vagy csinál mást is?

  Válasz
 4. Ezt nevezném pofátlanságnak! Ezért ül minden intézményünk élén vidéki? Hová tűntek a csepregi intézményvezetők? (Ziembiecki kivételével, de ő meg nagyon sokáig első volt az egyenlők közt). Kíváncsi lennék amúgy, mondjuk a Művelődési Ház, amit egy képviselő vezet, hány milliós hiánnyal adta be a költségvetést! Ha kihozta nullára, akkor megkövetem e helyen, mert akkor reálisan gondolkodó intézményvezető, aki nem álomvilágban él!

  Válasz
 5. Lacus!

  Egy korábban (karácsony előtt) a a “hobbija” miatt a médiában is elhíresült hölgyről közben azt csiripelik a madarak hogy havi szinten 466 000 forintért kísérget és fotóz…

  Ehhez mit szólnak a nagymisére járók? 😀

  Válasz
 6. Megyek én is, én beérem az összeg feléért is azt a munkát megcsinálni. Lefotóznám Csepreg utcáit, a szerszámot támasztó közmunkásokat, a téglagyári utat, a belterületen 100-al robogó BMW-t meg Mercit, a közismert csepregi hajléktalan által felgyújtott házat, ahogy egyesek a tüzifasegélyt épp pakolják fel kocsira eladni, a Malomkertben cigarettázó kiskorúakat, a kóbor kutyákat a Promenádon, szóval lenne itt téma bőven egy albumhoz összeválogatni.

  Válasz
 7. bettercsepreg!
  Ez a megállapításod biztosabb lábakon áll, mint Csepreg város költségvetése!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s