Csepregi értéktár

Tegnap kora délután megtartotta alakuló ülését a helyi értéktár-bizottság. Első lépésként elhatározták, hogy az értéktárba felveszik a város területén található országos védettségű műemlékeket (a 2 kastély, a plébániatemplom, 3 kápolna – Boldogasszony, Szent Katalin, szentkúti – valamint az 1670 előttről származó barokk Mária-szobor). Ezek ugyanis nem igényelnek semmilyen indoklást, előzetes dokumentálást.

Kezdeményezik a helytörténeti gyűjtemény értéktárba történő felvételét is, de erről majd a következő ülésen születik döntés. A két jelen lévő tag nem akart ugyanis érdemi döntést hozni a harmadik távollétében.

Az irány jó, csak a sebesség lassú. Lehet hogy majd bekerül a csepregi helyi értékek közé a “lassan járj, tovább érsz!” népi bölcsessége is?

Reklámok

Csepregi értéktár” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Csak pletykaszinten értesültem róla, hogy a civil szféra nagyobb támogatásának érdekében folyik az aláírásgyűjtés, de bizonyosságom nincs róla!

    Válasz
  2. Lacus!

    Lehet, főleg annak tükrében hogy a kiszivárgott infók szerint a 4 civil egyesület és a focicsapat összesen 730 000-et kap egész évre, (ebből a focisták 230 000-et) -míg az elhíresült “tanácsadó” járulékokkal együtt 7,4 millióba kerül évente!

    Tehát több mint 10-szer annyiba!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s