Polgármesteri jogállás

Déjavu (ejtsd: dézsavü) érzésem van, amikor az egyik helyi önkormányzati képviselő kérdéseit s a polgármester azokra adott írásos válaszát olvasom.

A két ciklussal ezelőtti városvezető sorozatos interpellációimra adott sajátos “válaszai” jutottak ugyanis az eszembe. Konkrét kérdésekre mellébeszélő, terelő “válaszok”. A macskaköröm annak szól, hogy a polgármester írásos reakciói nem tekinthetők érdemi válasznak. Vagy nem mond semmit, vagy nem arról beszél, amit a képviselő kérdezett tőle.

Megteheti-e egy városvezető, hogy nem veszi komolyan az őt kérdező képviselőt? Természetesen megteheti. Mindaddig nyugodtan packázhat bármelyik képviselővel, ameddig azt a testület többsége elfogadja. A válasz elfogadásáról a képviselő-testület a következő ülésen majd egyszerű szavazással dönt. Ha elfogadja, mehet tovább az eddigi stílus és gyakorlat. Ha nem, akkor a kezében a döntés, hogy milyen nevelő célzatú, hasonló problémák jövőbeli ismétlődését megakadályozó intézkedést tesz.

Egyet ne feledjünk ugyanis. A képviselő-testület a lakosság általi megválasztását követően a polgármester munkáltatója, a fegyelmi eljárás megindításától egészen a tisztség bírósági megszüntetésének kezdeményezéséig terjedő skálán “zongorázhat”, ha nincs megelégedve a munkájával.

A kettővel ezelőtti polgármester a közérdeket semmibevevő “nemválaszai” az akkori képviselő-testület többségének a támogatását élvezték.

Most mintha más lenne a helyzet…

Reklámok

Polgármesteri jogállás” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Ahogy olvasom, több helyen is arra hivatkozik a PM hogy így a takarékosság meg úgy…

  Hogy fér bele ebbe az képbe az elhíresült tanácsadója és annak a szóbeszéd szerinti havi félmilliós fizetése?

  Korábban egy fillér se jutott ilyesmire Csepregen, most meg a tanácsadó egymaga tízszer annyi pénzt tesz zsebre mit amennyi a focicsapatnak és a 4 civil egyesületenek jut 2015-ben? Hát hol élünk???

  Válasz
 2. A PM helyében én tiszta vizet öntenék a pohárba ebben a kérdésben is. Az ő érdeke is volna megelőzni esetleges téves találgatásokat!

  Válasz
 3. Fidesznyikektől mit vársz? Ahol kötelező tananyag volt mindig is a terelés, a mellébeszélés, a tények meghamisítása és a máshogy gondolkodók besározása?

  Válasz
 4. Felkerült a facebookra közben egy olyan párbeszéd, ahol a polgármester azt állítja hogy a képviselők nem csak hogy tudják, hanem jóvá is hagyták a tanácsadója fizetését!

  A konkrét összegről persze a párbeszédben sem esik szó!

  Válasz
 5. Na ez meg a legszebb!

  Már nem is a városért, hanem a polgármesterért (Krisztiánért) fognak küzdeni Bükön a csepregi focisták! Gondolom ha nyernek, tele lesz a PM oldala a meccsel, -ha kikapnak szó sem fog esni az egészről! 😀

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s