Parázs vita

Ilyenkor sajnálhatja a nagyérdemű közönség, hogy nincs televíziós közvetítés, de még egy árva webkamera sem a csepregi önkormányzat ülésén! Azt kell mondjam, sokat tapasztalt ex-képviselőként is, hogy a helyzet fokozódik.

Kovács András képviselő a februári ülésen kérdésekkel fordult a polgármesterhez, aki erre az ülésre ígért azokra írásos választ. Azt viszont az egyik képviselő email-ben nem kapta meg. Hogy miért nem, erre a hivatalt nagy számban képviselő köztisztviselők egyike sem adott magyarázatot, vagy ad absurdum az 1 db A/4-es lapon elférő dokumentumot nem nyomtatta ki s adta volna az érintett kezébe.

Ehelyett újabb egy hónappal elhalasztották a kényelmetlen kérdések tisztázását. Pontosabban halasztották ugyan, de részben mégsem.

Kovács képviselő úr ugyanis bejelentette, hogy nem fogadja el a választ.  Erre PM úr hamis váddal gyanusította meg, majd bírósággal fenyegette. A képviselő úr biztatta, hogy csak bátran jelentse fel, mert akkor legalább tisztázódnak a kérdések. Mindezt egymás szavába vágva, Önözve egymást: “én meghallgattam Önt, kérem engedje meg, hogy végig mondjam a mondatot…”.

PM úr nekiállt elmúltnégyévezni, elég keményen nekiment a volt PM úrnak is, aki azonban egyáltalán nem reagált az egészre. Kovács képviselő úr megkérdezte Vlasich polgármester urat, hogy vajon ki volt abban a négy évben a városfejlesztési-pénzügyi bizottság elnöke? PM úr szerint ő volt ugyan, de akkoriban még nem tehetett sokat. Míg az eredménytelen négy év volt, de most majd megkezdi a város 5 év alatt fokozatosan megvalósuló rendbetételét.

A fagyos légkörű jelenetet végighallgatta a járási kormányhivatal vezetője is, meg még vagy fél tucat meghívott vendég s helyi állampolgár.

Reklámok

Parázs vita” bejegyzéshez ozzászólás

 1. “A PM úr nekiállt elmúltnégyévezni, elég keményen nekiment a volt PM úrnak is, aki azonban egyáltalán nem reagált az egészre.” -Ez is bizonyítja milyen komoly szellemi szintet képvisel az exPM! Egy műveletlen, iskolázatlan, -a fotói alapján, az általam megkérdezett pszichiáter véleménye szerint-, mentálisan zavart személy nyugodtan gyalázhatja nyilvánosan, ő még csak nem is reagál rá!

  A legnagyobb problémát az jelenti a képviselő testületben a véleményem szerint, hogy ha már 25 alkalommal kiderült hogy hazudott a jelenlegi (ideiglenes) PM, és előáll egy huszonhatodik hazugsággal, -akkor azt is benyelik mint kacsa a nokedlit!
  Végtelenül naiv vagy végtelenül beszari emberek, akik azt feltételezik hogy a PM erkölcsiségében is van egy határ amit még ő sem mer átlépni. Pedig dehogy van ilyen határ!

  Úgy látszik hogy Kovács András képviselő úr kivétel ez alól a naivság és beszariság alól!

  Válasz
 2. Király Árpád mindig konfliktuskerülő ember volt a múltban is, ezért nem is igazán értem, kik választják meg mindig képviselőnek. D. J. talán emlékszik rá, 4 és fél éve ugyanezen a fórumon mennyire tiltakoztam ellene, hogy polgármester legyen, noha D.J. őt favorizálta. A lehető legrosszabb választás volt akkor, mert előre lehetett borítékolni a pangás éveit személyével. Ennyi erővel akár Háromi is maradhatott volna, ő is vezetésre teljesen alkalmatlan.
  S mivel a tegnapi ülésen nem voltam ott, ítélni sem igazán tudok. Egyet látok csak. Az új PM diktatórikus módszerekkel próbál irányítani, ami úgy alapból itt Csepregen kell is a változtatáshoz, mert magától semmi sem változik, ezt láttuk Király és Háromi alatt is. Ha ezek személyes vagy pártpolitikai érdekeket szolgálnak, nos akkor kell a civil kontroll, amit Kovács képviselő úr is alkalmazna, ha hagynák. A város érdekeinél én úgy gondolnám, a cél szentesíti az eszközt, a régi csontvázakat hagyjuk kiesni a szekrényből és ne próbáljuk visszagyömöszölni. Nehéz kérdés ez. Konkrét következtetést tényleg csak képviselőként vagy hivatali dolgozóként alkothatnánk erről az egészről.

  Válasz
 3. Lacus!

  Lassan már nincs olyan dolgozó a városházán aki meg tudná mondani hogy hol van Csepregen az Attila vagy a Mátyás utca. Úgy tekintik a várost ezek a személyek mint az innen Szombathelyre bejáró melósok azt a céget ahová járnak, -kibírni a 8 órát, oszt jó napot!

  Csupa olyan ember lett felvéve a távozók és a kirúgottak helyére, aki csókolomot köszönt Vlasichnak!

  Felnőtt emberek társaságát kerüli is a PM, -lásd fúvósbál kihagyása. Ott veszély volt hogy esetleg beszól neki valaki. Megjegyzem a zenekari tag ismerőseim elmondták, hogy nem is hiányzott ott senkinek sem Vlasich úr!
  Ő az óvodások és a kisiskolások között érzi jól magát, no meg a 90 éves aggastyánok között.
  Ott nincs veszély hogy esetleg valaki helyreteszi.

  Ez a vezetési stílus tetszik neked? Ez kell ennek a városnak?

  Válasz
 4. bettercsepreg!
  A vezetési stílusban a lendületet értékelem, ugyanis 25 év elhibázott lépéseit, a megszokott mutyizást csak radikális fellépéssel, diktatórikus módon lehet. Viszont a civil kontrollnak jelen kell lennie, és a polgármesternek mindig meg kell indokolnia hitelesen, mit miért tesz. Mert Háromi és Király a struktúrát érintetlenül hagyta, csak látszatintézkedések történtek, teljesen feleslegesen. Például én a tanácsadó személyét is el tudom fogadni, ha hitelesen és egyenes beszéddel megindokolják nekem miért volt rá szükség és miért pont rá. A tiszteletdíját meg ha én lennék abban a pozícióban, el is fogadnám, de azért elég aránytalannak érzem más fizetésekhez képest. Mint csepregi én is tiltakozom az ellen a folyamat ellen, hogy az iskolában, a Városházán már kisebbségben van a helyi munkaerő a vidékiek rovására. Én ha képviselő lennék, rendeletet hoznék, önkormányzati fenntartású intézményben a helyi állandó lakost mindig előnyben kell részesíteni, ha azonos az ajánlólevelük.
  Énnekem az bökte mindig a csőrömet, hogy micsoda pénzpazarlás útiköltségtérítéseket fizetni a megszorítások és a forráshiány idején. Aztán jó 15 évig a Molnár Sándor alatt volt egy intézmény ,aki elsőnek számított az egyenlők közt sokszor más intézmények kárára. A minap -mikor mentem az automatához pénzt felvenni-, egy legényke gördeszkával vágtatott ki előttem a Kultúrház társa által előzékenyen kinyitott ajtaján keresztül s még neki állt feljebb, hogy figyelhetnék ám és nyissam ki a szemem. Nemcsak neki járt volna egy tasli, hanem annak is, aki a kultúra házában ezt engedi csinálni, hogy bent az épületben a folyosókon gördeszkázzanak, semmi felügyelet, semmi kontroll nem működik ott ezek szerint.
  Nos a lényeg a következő! Én ha emlékszel D. J.-t támogattam a választások idején, mert a FIDESZT mindig is zsigerből gyűlöltem, s tőle vártam volna a radikális lépéseket, amelyek a jövőbe mutatnak. Vlasich győzelme egyáltalán nem tetszett.
  Viszont azt meg kell hagyni, legalább ő csinál valamit. Szerintem már most többet tett eddig, mint a Háromi és a Király együttvéve a 8 évük alatt. Viszont a vagyonnyilatkozatok körüli titkolódzás, a Kovács képviselő Úr kérdéseire adott semmilyen válaszok és a D. J. által fentebb leírtak arra engednek következtetni, hogy itt azért sok minden nincs rendben. Aki sumákol, aki mutyizik, annak takarodnia kell. Csak gerincesen, az emberek szemébe nézve lehet hitelesen politizálni.

  Válasz
 5. Lacus!

  Mikor és hol nézett a jelenlegi (ideiglenes) PM a felnőtt emberek szemébe?
  Hol itt a gerincesség?

  Alapjáraton egy szavát sem szabad elhinni egy ilyen embernek, nem naivan abban bízni hogy mégiscsak talán (valami) igaz abból a maszlagból amivel a tiniket és az időskorúakat sikeresen elszédíti!

  Szemléletváltásra van szükség nálad is!
  Bármit is mond, -abból kell kiindulni hogy az igazság más! Legyen szó a “tanácsadóról”, a városgondnokról, az egyéb új munkaerőről a városházán, az útfelújításról, az esetlege plusz pénzekről, a saját viselt ügyeiről!

  Válasz
 6. Az egyik rokonomnak van egy elképzelése arról hogy miért is “nem kapta meg” a PM írásos válaszát az egyik képviselő!

  Király Árpád exPM ősszel lapátra lett téve a választások eredményeként. A törvényileg előírt minimum, a 3 hónap helyett Vlasich 4 hónapot szavaztatott meg neki mint végkielégítést. Most “visszaadta” Király ezt az egy hónapot időben Vlasichnak azzal, hogy eljátszották ezt a cirkuszt.

  Ha én képviselő vagyok és nem kapom meg, akkor bemegyek és elkérem írásban az ülés előtt.

  Vagy annyira nem érdekli Királyt a képviselői munka (ez esetben mondjon le!) hogy még erre se volt képes, -ha valóban nem küldték el neki. Vagy tényleg Vlasich-Király mutyi áll a háttérben ahogy az unokatesóm (Fúvószenekari tag, -ezért is nagyon rühelli Vlasichot) sejti!

  Ez utóbbi esetben is takarodjon!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s