Nincs érdemi nyilvánosság

Csepregen sem értesülünk lényegében semmiről. Nem ma indult persze ez a folyamat, hanem még 2010-ben. Akkor szűnt meg a képviselő-testületi ülések élő közvetítése s került cenzúra alá a város honlapjának addig működő Fórum rovata. Azóta már a harmadik polgármesternél tartunk, de a folyamat nemhogy megfordult volna, csak tovább erősödik.

Most persze az erősödésén  a tájékoztatás és a tájékozódás lehetőségének további csökkenését értem. Elvileg két helyi lap is van, de ezek közül az egyik egy piaci bevételre utalt reklámújság (Répcevidék), mely státuszához képest azért tiszteletreméltó módon igyekszik valamiféle tájékoztatást is biztosítani. Műfajilag azonban nem lehet alkalmas a helyi közélet érdemi kérdéseiben mélyebbre hatolni.

A másik nyomtatott sajtóterméket sokan az egyik volt PM, a mostani APM-asszony férjének egyéni propaganda-lapjának tekintik, nem is alap nélkül. Ez a lap, a Csepregi Krónika néha több hónapos késéssel tájékoztatja a lakosságot az önkormányzat ügyeiről.  A finanszírozó alapítvány személyi háttere garantálja az egyoldalú “tájékoztatást”, régi szóval agitációs-propaganda tevékenységet.

Az internetes felületeken is jórészt egyoldalú sikerpropaganda ömlik, tájékoztatás címén. Kritikus vélemények csak kivételesen, pl. ezen a blogon olvashatók. Ennyiben előbbre tartunk a Kádár-kornál, mert akkor még internet sem volt …

Reklámok

Nincs érdemi nyilvánosság” bejegyzéshez egy hozzászólás

 1. A PM ellen (szélmalomharcot?) vívó képviselő se nagyon veszi a fáradtságot hogy tájékoztassa a választóit arról hogy mi és hogy történt csütörtökön! Azt hiszi elég az, ha az a pár ember látta aki ott volt, vagy az a pár mazochista olvasta aki DJ blogját olvassa?

  Megnéztem a Facebook oldalát, -egy szót se ejtett a dologról. DJ posztolt oda tegnap és ma is a témában. Kár hogy ezt csak Kovács úr látja, az ő ismerősei se értesültek erről. Ahhoz meg kéne osztania a bejegyzést a képviselő úrnak. Persze a megosztás (share) fogalma lehet hogy olyan mint tyúknak az ábécé! Ez magyar betegség, lájkolnak ezerrel az emberek, de a lényeget (a megosztást) nem értik a Facebook-on.

  Az egész képviselő testületben lehetne annyi, (ha már a 21. századi INGYENESEN elérhető lehetőségekkel képtelenek élni) hogy egy fecnit eljuttat mindenki postaládájába azzal kapcsolatban hogy a PM össze-vissza hadovál. A jelek szerint nem érdekli őket.

  Ez meg a lovat adja a PM és galerije alá, bármit terjeszthetnek, a képviselőkről és az ülésekről. Persze nem ők személyesen, hanem mint legutóbb egy hónapja az útfelújítások kapcsán, általános iskolás gyerekek által.

  A csütörtöki ülésről az ő szájízük szerinti levonat akár a következő is lehetne: “Egy ronda nagy hasú kommunista képviselő sajnálja a gyerekektől a játszóházat és a kakaót amit a PM úr biztosított karácsony előtt, ezért csúnyán beszélt a jóságos PM úrral. A PM úr meg rendere utasította és bíróságon folytatódik az ügy. Majd jól megbüntetik a gonosz kommunistát!”

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s