Újabb pofon vagy fellélegzés?

Vasárnap Tapolcán egy újabb nagy mintás közvélemény-kutatáson, időközi országgyűlési képviselőválasztáson kiderül majd, hogy  tovább romlik, avagy javul Orbán Viktor Mihály helyzete.

Annyi nyilvánvaló, hogy jóval többen ellenezik a politikáját, mint ahányan támogatják. Azonban a saját érdekeire szabott választási rendszere miatt lehet, hogy mégis fellélegezhet.

Nem a voksok abszolút, hanem csak a relatív többségét kell megszerezni ugyanis a leendő győztesnek. Így a kétoldali ellenzék közt megoszló voksok mellett befuthat az arra abszolút érdemtelen kormánypárti mameluk is.

Feltéve persze, hogy az ismert egyházi segédlettel elég Fideszre szavazót lehet az urnákhoz mozdítani. A legutóbbi veszprémi példa azt mutatta, hogy ott és akkor nem lehetett.

Végülis elég érdekes lehet egy komoly hívő embernek önmagát meggyőznie arról, hogy neki egy lopásban élenjáró, nonstop hazudozó, hazánkat tönkretevő, erkölcstelen, saját zsebét tömő társaságra kell szavaznia.

Vasárnap este meglátjuk az eredményt.

Újabb pofon vagy fellélegzés?” bejegyzéshez ozzászólás

 1. ” Így a kétoldali ellenzék közt megoszló voksok mellett befuthat az arra abszolút érdemtelen kormánypárti mameluk is.”

  Tegyük fel hogy ez az eredmény születik vasárnap Tapolcán:

  Fidesz-KDNP: 32%
  MSZP-DK: 31%
  Jobbik: 30%
  LMP: 5%
  egyebek. 2%

  Ha úgy lenne mint régen és lenne második forduló, akkor ön szerint a Gyurcsányéknak állna a zászló a második fordulóban?

  Válasz
 2. Ilyen vélelmezett eredménynél senki sem lépne vissza, mert bízna abban, hogy kevéssel több voksot szerezve nyerhet. Igen, a “baloldali” pártoknak kedvezne a helyzet! Sem a Jobbiknak, sem nekik nem volna értelme visszalépniük – meg ugye, eleve meg sem tehetnék! A demokratikus ellenzéki pártoknak úgy kell többséget szerezniük, hogy egyidejűleg versengenek mindkét csak formailag demokratikus párttal, a Fidesszel és a Jobbikkal is.

  Válasz
 3. Senki se lépne vissza, és ugyanúgy 33% körüli eredménnyel vinné el valaki a mandátumot mint így, az egy fordulós lebonyolítással!

  Éppen ezért, semmi baj az egyfordulós lebonyolítással!

  Válasz
 4. Csak halkan megjegyzem, a Fidesz jelöltjének – Fenyvesi Zoltánnak- csepregi származású a felesége, rokonaihoz évente többször ellátogat a család, így mindenki ismerheti is személyesen!
  Szerintem nem lövök nagyon mellé, ha úgy gondolom, a jobbikos jelölt, vagy ő fog befutni. Baloldali ellenzéki jelölt csak függetlenként nyerhetne- ahogy az történt Veszprémben-, aki az elmúlt 20 évben semmi részt és közösséget nem vállalt az elhibázott és hazánkat zsákutcába juttató politikusokkal!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s