Temetik-e a csepregi focit?

Elnézést kérek a kissé morbid címért! Onnan jutott eszembe, hogy miután a minap ünnepélyesen átadták a régi ravatalozó elé felhúzott védőtetőt, vasárnap a részben felújított futballpálya újdonságait (új öntözőrendszer, korlátok, kispadok, térkövezés) avatják majd fel.

Mindkét esetben 3-3 avató beszéd! Reméljük, legalább vasárnap rövidre fogják majd mondandójukat a politikusok! S ismertetésre kerül, mennyibe került mindez Csepreg lakóinak s mennyit kaptunk “ajándékba” jóságos állambácsitól az MLSz-en keresztül (ugye az is tőlünk van beszedve, csak másik csatornán áramoltatják).

S egyszer talán megérjük azt is, hogy propaganda helyett tényszerű tájékoztatást kapunk. A virtuális sikerekkel már tele van ugyanis a padlás.

S hogy a morbiditásnál maradjak, sőt azt még extrém mértékben fokozzam is, nem csak a foci feltámadását várjuk, hanem a lakóhelyünkét meg az országét is! S talán a fordított sorrend lenne az igazán ésszerű.

Reklámok

Temetik-e a csepregi focit?” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Rákattintottam a linkekre s a következő a véleményem erről:
  Szerintem egy politikus nyugodtan adhat át ravatalozót is akár, főleg ha ő szerezte hozzá a lóvét. Ahogy annak idején avathatott Csehák Judit Egészségházat, Rába László iskolát, Ugyanúgy avathat Ágh Péter ravatalozót. Legalább a XXI. századhoz méltóan búcsúztathatjuk halottainkat már mi csepregiek is, bárkinek, aki tett az ügyért valamit, köszönet jár érte. Amii viszont böki a csőrömet nagyon és megbotránkoztat az a Területi Gondozási Központ lakóinak szervezett részvétele ezen az eseményen. Ha Vlasich utasította az intézmény vezetőjét, akkor szégyelljék magukat mindketten, ha az intézményvezetőnek az akciója, nem áll a háttérben pártutasítás, akkor ő szégyellje magát. Testületileg kötelező jelleggel látogatták meg a helyet, ahová hamarosan kerülni fognak? Kicsit se morbid a történet. Ha az illető maga, önként és dalolva ment az avatóra, annak szíve és joga. De szervezetten, kisbusszal, ez az intézményvezető részéről elég egy elhibázott dolog volt.
  Más! D. J. bejegyzése eléggé ferdít. A csepregi labdarúgás Háromi Jenő országlása alatt került mélypontra, a nagy összevonások idején, mikor a Művelődési Ház irányítása alá- vagyis hozzá nem értő kezekbe került a csepregi sport. Ugyanis innentől kezdve számítható a hanyatlás, mely oda juttatta a csepregi focit, hogy a megyei 3 szintjére süllyedt, ott is a középmezőny aljára. Azóta szisztematikus munkával történik az építkezés, s mióta Sass Dezső az edző, eljutottunk oda, hogy ma már a város rangjához méltóan, a megyei I. osztályban szerepel a focicsapat. Erről az ” apróságról”D. J. mintha megfeledkezne, vagy tudatosan elhallgatja. Csaknem azért, mert Vlasichnak is része van benne, s most már igényes pályánk is van, aminek leromlása pont a Művelődési ház fenntartói szerepvállalásával következett be 2006 után.k Szóval D. J-nek ez a bejegyzése nem igazán fedi a valóságot, nem egészen objektív az elemzése!

  Válasz
 2. Lacus!

  Az eredeti fotósorozatot a ravatalozó előterének avatása témában a Répcevidék újság internetes oldalán láthatod:

  http://www.repcevidek.hu/kozelet/felavattak-a-csepregi-ravatalozot-kepriport.html

  A háttérben ott a mikrobusz.

  Ma megvolt a “focipálya avatás”, (szerintem többen úgy fognak emlékezni, már pár hónap múlva, hogy a Vlasich előtt ott egy bozótos volt, nem sportlétesítmény) arról is van képriport ugyanott:

  http://www.repcevidek.hu/sport/atadtuk-felszenteltuk-kikaptunk.html

  Csepreg – Jánosháza 1-3 Tehát vereség!

  Hiába a helyi világi és egyházi hatalmasságok összehangolt munkája!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s