Balony várhelye

Győr megye 1918, majd 1945 óta északi szomszédunkhoz tartozó részén, azaz a Csilizközben található Balony. A falu egy része a Pok nemzetség tagjainak birtoka volt az Árpád-korban.

Nagyon keveset tudunk a korszak síkvidéki várhelyeiről. Ezek egyike éppen Balony határában található.

A kataszteri térképen:

Balony-Várhely kat

A műholdkép alapján a szokásos, 25 m körüli átmérőjű belső területet övező kerek árok:

Balony-Várhely mh

Reklámok

Balony várhelye” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Vártam mai bejegyzésed, de úgy látszik hiába. Engem viszont sok csepregivel együtt nagyon foglalkoztat, mi ez a pangás itt városunkban a napokban? Se pünkösdi lófuttatás, se Nyitott pincék napja! Vajon miért? Ez utóbbi rendezvény pedig nagyon ismert és vonzó nemcsak a csepregiek , hanem a környéken élők számára is! Terjed mindenféle szóbeszéd, hogy APEH-vel fenyegetőztek valakik, mások szerint Vlasich tett keresztbe! Ami valljuk meg butaság lenne, hisz egy nagyon bejáratott és turisztikai vonzerővel bíró rendezvényről van szó. A probléma annyi, hogy most elmaradt, nehéz lesz újra visszaszerezni a látogatók bizalmát jövőre. Pedig az utóbbi két évben már ki is nőtte Csepreg lehetőségeit, annyian voltak rajta!
  Nem tusz valami konkrétumot? Esetleg valaki más, aki a blogot olvassa?

  Válasz
 2. Lacus! Próbálok maximálisan kompromisszumkész és békülékeny lenni, mert szeretném a szakmai tudásommal segíteni a múzeum dolgának 1-ről 2-re mozdítását. Így csak akkor szólnék mostanában helyi dolgokról, ha nyilvánvalóan komoly baj vagy botrány lenne. A nyitott pincék napját valóban a NAV miatt nem tartották meg, mert egy más hasonló helyen pórul jártak az érintettek a megfelelő engedélyek és jogosultságok hiánya okán. Nem könnyű a mai túlszabályozott világban mindennek megfelelni. A “technikai okok” emlegetése pedig csak azt jelzi, hogy még őszintén beszélni sem mernek – vagy legalábbis azt nem tartják célszerűnek, hisz most nem a “komenisták”, hanem a sokuk által szeretett fideszesek vannak kormányon.

  Válasz
 3. Köszönöm a tájékoztatást! A program elmaradása szerintem igenis komoly baj! Mert süketelni meg papolni lehet a település vonzóbbá tételéről, helyi bevételek növeléséről. Lobbizott valaki egyáltalán a borosgazdák érdekeiért? Ágh Péter kutya kötelessége lesz a parlamentben szót emelni és könnyítéseket kérni ilyen helyi kezdeményezések ügyében, ahogy több más képviselőé is, akiknek körzete érintett az ügyben!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s