Egy elfeledett tó

Csepreg határában, az Ablánc-pataktól – Sopron és Vas vármegyék régi határától – nem messze, volt egy 400 m hosszú, 170 m széles, mintegy 5 ha területű természetes állóvíz, a Nádas-tó. Egy 1864-ből származó tudósítás, mint a “vad réczék” kedves helyét jellemzi.

Ábrázolása a második katonai felmérésen, 1845-ben:

Nádas-tó 2

A mai térképre is rárajzoltam a kiszáradt meder kontúrját:

Nádas-tó tp

Reklámok

Egy elfeledett tó” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Az alábbi cikk alapján úgy látom hogy van más olyan is Csepregen amit elfeledtek!

  Éveken keresztül éltek fényűzésben, -bűncselekményekből-, és senki nem tett feljelentést ellenük?

  Van-e felelőssége a korábbi és a jelenlegi városvezetésnek? Utcán lévő tűzifáért büntetnek. Boltok lépcsőjére tett virág cserépert büntetnek? A hagyományos “Nyitott pincék napja” rendezvényt a NAV-al fenyegetőzve letiltják? A több 100 milliós bűncselekményt meg szó nélkül hagyták évekig?

  https://kuruc.info/r/35/144220/

  Válasz
 2. bettercsepreg!
  Szerintem ez az a dolog, amiről a városvezetés tehetett a legkevésbé! Hanem tehetett róla a NAV, akik vagyonosodási vizsgálattal jobbára kisembereket találnak meg, nem a nagymenőket. Tehetett róla rendőrség, ügyészség, titkosszolgálat,, telefonjaikat rég le kellett volna hallgatni, megfigyelni ezeket az állampolgárokat. A mindenkori önkormányzat annyit tehetett volna- de az amúgy kutya kötelessége lett volna, hogy amennyiben szociális támogatást kérvényez a család bármely tagja, kimennek hozzájuk környezettanulmányt készíteni és csípőből elutasítani minden ilyen kérelmet. Csepregen ez nem szokás, környezettanulmányokat készíteni. S maguknak az önkormányzatoknak felhívni a NAV figyelmét, hogy itt valami nem stimmel. Amúgy abban is biztos vagyok, hogy ebben az ügyben politikusoknak is felelőssége van, vagy üzleti kapcsolatok révén, vagy pedig magasabb szinteken elsimítottak dolgokat.

  Válasz
 3. Lacus!

  Szerintem, ha a “Nyitott pincék napja” alkalmából egyesek (hivatalból) kötelességüknek érezték a NAV-al való fenyegetőzést, -akkor kutya kötelességük lett volna feljelentést tenni a cikkben szereplő egyének ellen is!

  Válasz
 4. Lacus!

  Tudom hogy te nem vagy facebook tag, de éppen az adott cikkhez kapcsolódóan írta egy gyermekét egyedül nevelő csepregi fiatal hölgy hogy nála voltak környezettanulmányon amikor egyszeri segélyt kért!

  Arra hivatkozva nem adtak neki hogy van munkahelye! Persze minimálbérért dolgozik, -de kinyomozták hogy “nem szorul rá”!

  Válasz
 5. Ez meg a (számomra) legújabb infó a facebookról az ügy kapcsán:

  “Pár éve a gyanúsítottak egyike felajánlotta a városnak hogy megcsináltatja ő saját költségén az utcájuk aszfaltozását, azzal a feltétellel hogy róla nevezzék el azt az utcát!
  Ha ez valóban így volt, ez sem tűnt fel senkinek se a hivatalban?
  Valakik nyilván elutasították akkor ezt az ajánlatot a város részéről!”

  Válasz
 6. Erről az ajánlatról én is hallottam. Poénos lett volna köztudottan jobbikos érzelmű polgáraink, ha Erdélyi Roland utcában laknának! A Nyitott Pincék napjával kapcsolatban tökéletesen igazad van. Mint ahogy az országban röhej, ha mondjuk a nyugdíjas néni a piacon nem ad számlát 2 kiló krumpliról, már büntetik, a Pintér Sándor-féle rendőrség meg Polt Péter -féle ügyészség ilyen látványos dolgoknak meg nem jár utána! Ez egy módon lehetséges. Ha meg vannak kenve rendesen. Vida Ildikót vajon milyen korrupciós ügyek miatt tiltották ki az USÁ-ból?

  Válasz
 7. Újabb érdekes adalék egy facebook hozzászólásból, hogy is van ez? Szabadlábon védekeznek? Miért?

  az idézet:

  “A Fidesz ifjúsági tagozatának elnökét 4 hónappal ezelőtt előzetes letartóztatásba helyezték az alábbi cikk szerint “hamis euró birtoklása miatt”…
  A “mi” jómadaraink a hírek szerint meg szabadlábon védekeznek… Mi folyik itt, de tényleg???
  http://index.hu/belfold/2015/02/11/penzhamisitas_fidesz_ifjusagi_tagozat_veress_aron/

  Válasz
 8. Mondom én, hogy politikusok nélkül az ilyen biznisz lehetetlen. Meg főleg az, hogy ennyi ideig büntetlenül csinálhatják. A rendszerváltozás idején már szóltak róla, hogy két párttól Isten mentsen, mert korrupt! Egyik az SZDSZ, a másik a FIDESZ! A böszme nép mégis kiket emel fel? Na látod, erre varrjál gombot, ha tudsz!

  Válasz
 9. A helyi politikába beleszóltak valamilyen szinten ezek az alakok?

  Gondolok itt a népes rokonságuk egy jelölt felé terelésére például…

  Válasz
 10. Népes rokonságuk Szakonyban meg Bükön él, Csepregen csak szórvány van belőlük- legalábbis ennek a családnak tagjaiból. Talán 4-5 választójogosulttal. Bár csicskást mennyit tartanak, az kétséges. Meg ők oly full gazdagok, hogy mit sem ér nekik egy vacsora a Fürdő étteremben kampányidőszakban, ők vihetnék el az egész vasi fideszes képviselőcsoportot a Gundelbe simán pereputtyostól. Szerintem nekik tök mindegy, ki a polgármester, nem ennyire kispályások.

  Válasz
 11. Már csak azért is mindegy nekik hogy ki a PM mert a jelek szerint a régi és az új se tett ellenük semmit se, hiszen az osztrák rendőrség és az Interpol göngyölítette fel az ügyet minden beszámoló szerint!

  Egyébként nem is arra gondoltam hogy őket is megvették egy vacsorával, -hanem arra hogy a vacsora (vagy egyéb dolgok) szponzorálásában esetleg benne lehettek-e?

  Válasz
 12. Szerintem ki van zárva. Eleve ez a család lenézi a többi “koszos”, putriból szalajtott csepregi romát, még csicskásnak se tartják érdemesnek őket. Az ő szavaikkal éltem csak! S hangsúlyozom, itt nem a polgármester, nem az önkormányzat feladata lett volna tenni bármit is, hanem a NAV, a Rendőrség, legfőképp az Ügyészség meg a titkosszolgálatok. Hogy egyik se tett semmit évekig, az a legnagyobb disznóság az egészben. Komoly politikai meg talán egyéni érdekek húzódhatnak a háttérben. Netán maffiakapcsolatok.

  Válasz
 13. A rendőrséghez és a NAV-hoz nem kötelessége szerinted bejelentést tennie a hivatalnak ha ilyen egyértelmű jelét látni annak hogy mi folyik?

  Megint csak a “Nyitott pincék napja” a példa, hogy tudják ők hogy hova kell fordulni ha valamit meg akarnak gátolni, és hogy kikkel kell fenyegetőzni!

  Válasz
 14. A bejelentést valóban megtehetik, de szerintem ez az az eset, amikor hiába jelentik akár 50-en is, hogy nézzenek már rá a család körmére, kisujjukat sem mozdítanák. Mert ott “fentről” leszólnak, hogy ne kapirgáljátok a szarkupacot, ha jót akartok. A Nyitott Pincék Napjával kapcsolatban- ha hinni lehet a szóbeszédnek- tényleg felháborító volt Vlasich hozzáállása, bár a városi szóbeszéd nem mindig fedi a valóságot! Ezért kellene a korrekt hiteles tájékoztatása a nyilvánosságnak mindig és mindenhol!

  Válasz
 15. Amit az Önkormányzat tehetne, nem tudom megtette-e???
  A méregdrága kocsik után a súlyadó beszedése, a kommunális adók behajtása. Fizették-e rendesen a kukapénzt például? Vagy mindig csak a kisemberekkel szarakodnak, a nagymenők mentességet élveznek ezek alól is?

  Válasz
 16. Valami biztosan történt!

  DJ a facebookon aktív, tehát nem a gépével van gond vagy nem utazott el…

  Amióta nem foglakozik közügyekkel értelmét is veszítette ez a blog, -ahogy megjósoltam!

  Bár lehet hogy dacból azét is ír még, -nehogy nekem legyen igazam! 😀

  Válasz
 17. Közügyekkel nem foglalkozik? -oké, aláírom, országos politikában úgyis mindig elfogult és egyoldalú a látásmódja. S egy idő után már fárasztó. Helyi szinten vannak jó ötletei, gondolatai, de nem elég radikális és sokszor elfogult!
  Történelem, várkutatás: Kiváló szakember,- nincs rálátásom, de az egyik legjobb lehet e műfajban az országban és érdekes gondolatai vannak!
  Pihen egy kicsit, érthető!
  De hogy az aktuális hírekről, -s most nemcsak a valutahamisítási ügyletre gondolok, vannak mások is, amin csámcsognak a népek- nincs véleménye, no ez érthetetlen számomra. Minden boltban, kocsmában, közterületen beszélnek az emberek erről-arról, azt sem tudom elképzelni, hogy nem lát ő és nem hall, hisz az interneten mindig mindenről tájékozott. Azt hiszem felesleges lesz idelátogatnom, ha nem látok semmit!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s