Állapotfelmérés

Lassan eljutunk a csepregi Helytörténeti Gyűjtemény teljes anyagának első körös, tételes végignézéséig. Mindezt egyeztetem az eddig keletkezett leltári bejegyzésekkel s a tárgyakra vonatkozó származási adatokkal.

Megjegyzem, van olyan is köztük, melyet személyesen én vittem be 1978-ban. Összesen 158 természetes személy van a muzeális tárgyak adományozói listáján. Szerencsére egy részük még ma is él, tehát nem lesz reménytelen további kiegészítő adatokhoz sem jutnunk.

Az alábbi diagram a leltári tételek mennyiségét mutatja szakáganként (a tárgyak darabszáma természetesen nagyobb!). Már én szedtem szét az eddigi “vegyesfelvágottat” 8 gyűjteményre.

csepregi gyűjtemények 1

Mindezt még csak papíron, ugyanis a meglévő, immár 38 éves kiállítás felújításáról, módosításáról még nincs döntés. A “raktár” is egyelőre csak a kiállítótéren belüli szekrényeket jelenti. A múzeum “irodája” egyelőre az én itthoni dolgozószobámban működik. Hamarosan megkezdem a segédgyűjtemények (adattár, könyvtár, fotótár) rendszerének kialakítását is.

Remélem, a ténylegesen megkezdődött munka eléri a célját s további lépések kiindulópontja lehet értékeink megőrzése, majd gyarapítása felé.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s