Kerítés délen (keleten és …?)

Most, amikor az Orbán-kormány elhatározta egy magyar-szerb határkerítés felépítését a délről hazánkon keresztül Európa boldogabb fele irányába tartó újkori népvándorlás megfékezésére hivatkozva, sokakban felmerül a gyanú, hogy ez netán csak a kezdete az egész ország körbekerítésének? Ami még a Kádár-időben sem valósult meg…

Talán csak az osztrák és a szlovák határszakasz maradhat ki? Vagy még az sem és Magyarország egy igazi Észak-Koreához hasonló, szögesdróttal körbevett börtön-állammá válik? Persze ez az utóbbi azért bizarr volna…de lássuk be az egész diktatórikus, egyben súlyosan kleptokrata, notóriusan demagóg és nonstop hazug rezsim eddigi kiépítése is Európa félrenézése és finanszírozása mellett tudott lezajlani 2010 után. Abban különbözik csak a Rákosi-féle “négyesfogat” 1948-1953 közti rendszerétől, hogy most kizárólag egyetlen személy köré épült minden.

Persze az egész “Orbán-fal” semmit sem ér, ha nem őrzik. Az őrzés pedig drága dolog lesz, mert rengeteg személyi és dologi kiadással jár majd. Ki fogja fizetni? Majd a birka magyar nép, ki más….s még örülnek is neki, hogy jól meg lesznek védve!

Tegnap egy társaságban azt mondtam, egyre inkább úgy vélem, mi magyarok vagyunk a világ legbutább, legönsorsrontóbb népe, akik képtelenek vagyunk a saját javunkat szolgáló, épeszű döntéseket hozni. Amikor rossz és rosszabb közt lehet választani, mindig a legeslegrosszabb mellett állunk ki. Érdekes módon, ezzel mindenki egyetértett.

Valaki – jogosan – megjegyezte, hogy minden újkori háborúnkat elvesztettük. Igaza volt: Mohács, Rákóczi-szabadságharc, 1848/49, 1. és 2. világháború, 1956… Ajándékba kaptunk 1989-ben egy esélyt, hogy a világ boldogabb országai közé kerülhessünk. Azzal sem tudtunk élni.

Vajon mikor lesz itt ébredés?

Reklámok

Kerítés délen (keleten és …?)” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Szerintem az ébredésen már túl vagyunk, ha nem is olyan sokan. Az a gond, hogy a hitünk, a bizalmunk veszett el (van akinek az egyszerű létfenntartás is nehezebbé vált). Az a baj, hogy az értelmes, gondolkodó,tenni akaró, és tudó, anyagilag független, jó szándékú emberek háttérbe szorultak a politikában,helyi közéletben, kultúrában. Egyszerűen náluk is a túlélésre törekvés, a külföldre menekülés tapasztalható. Bátor kiállás, a jelenlegi helyzet utáni irányt mutató értelmiségi, politikai erő, értelmes gondolatokat összefogó közösség nincs. Jelenleg az emberek lelkét is kisajátító pusztítás (jobboldali eredeti tőkefelhalmozás) hibáinak lassú feltárulása zajlik, értelmes jövőkép felmutatása nélkül. Bizony ezt a munkát csak mi magunk végezhetjük el, közösen, politikai irányultságunkat, anyagi érdekeltségünket háttérbe szorítva.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s