Mi történik menekült-ügyben?

Egyelőre sikeres a magyar kormány belföldi néphülyítő, figyelemelterelő kampánya. Senki sem az ország tragikus társadalmi-gazdasági-erkölcsi állapotaival foglalkozik. Szabad a lopás, a közpénzek fideszes magánzsebekbe tömése. A korlát csak annyi, hogy nehogy elduguljon az európai pénzcsap, mert akkor aztán nincs mit lopni.

Próbáljunk meg a napi, percnyi hírek mögé nézni! Mi történt s mi történik itt? A valószínűleg Finkelstein által megtervezett profi gyűlölet-kampány már hónapokkal ezelőtt elkezdődött a “bevándorlókkal” való ijesztgetéssel, akik majd jól elveszik a  “magyarember”  munkáját s nem tisztelik a kultúráját s még nem is tudom mit…

Most hirtelen az eddig utált és lesajnált, csak pénzkiadó automataként hasznosított Európát kell megvédenünk a schengeni övezet külső határainál, a szabályok betű szerinti, szigorú betartásával. Amit persze megint csak idézőjelbe lehetne tenni, hiszen pragmatikus okból az elmúlt hétvégén is több tízezer ellenőrizetlen menekültet zúdítottunk Ausztriára és Németországra, ugyanúgy ahogyan a a macedónok és a szerbek miránk. Ergo, miközben azt hazudja a magyar kormánypropaganda, hogy betartjuk a szabályokat, még az sem igaz.

Mindez csak azért, hogy befelé azt lehessen hazudni, hogy sikeresen megállítottuk az ellenőrizetlen menekültek beáramlását. Ez most és pár napig még igaz is lehet, mert a hétfő estig lezajlott nagyarányú szervezett áteresztés miatt ténylegesen leapadt a határnál és Budapesten lévő menekültek száma. A szerb hatóságok pedig már a horvát határ felé irányították a Macedóniából frissen érkezőket.

Magyarán: jelenleg nincsen a “határzárat” áttöréssel fenyegető, komolyabb tömeg a vajdasági magyar-szerb határnál. Persze tegnap azért mégiscsak ki kellett provokálni némi vízágyúzást, könnygázas tömegoszlatást a régi röszkei átkelőnél. Legyen valami, a magyar propaganda-híradókban bemutatható esemény! Mindezt jól felfújták, a valóságot a média segítségével felfokozva a kerítés áttöréséről, beözönlésről stb. beszéltek (pedig nem törtek át semmit, s nem is özönlött be senki).

A kérdés csak az, hogy mi lesz itt a következő napokban, hetekben?

Orbán az egész európai civilizációt megkérdőjelező, fertőző, antihumánus politikája a neonácikon túl is partnerekre talál, vagy nem? Esetleg mégiscsak igazodni kényszerül ahhoz, amit Merkelék és Junckerék – meg ugye az európaiság és az emberség diktálnának neki.

Majd kiderül.

Reklámok

Mi történik menekült-ügyben?” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Nem értek egyet Veled, de felesleges vitát nyitnom, mert észérvekkel meggyőzhetetlen vagy, a gyűlölet miatt korlátaid vannak. Csak hangsúlyozom: Orbánt hibáztatni a menekültkérdésben ugyanolyan demagógia amit ő maga és rendszere képvisel. Mondd el Te mit tennél a helyében s utána ítélkezz! Mert a probléma megoldására javaslatot nem teszel!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s